Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Παραδίδεται στην κυκλοφορία το κομμάτι του δρόμου Μουδανιών - Ποτίδαιας -ΦΩΤΟ-

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται και οι τελευταίες εργασίες στο κομμάτι του δρόμου Μουδανιών - Ποτίδαιας, 4,2  χιλιομέτρων, το οποίο σύμφωνα με τις μέχρι τώρα προβλέψεις θα παραδοθεί από τον ανάδοχο την Τετάρτη το βράδυ, ώστε την Πέμπτη το πρωί να γίνεται ομαλά η κυκλοφορία. 

 

«Σε κάθε περίπτωση, μέχρι την Παρασκευή, ο δρόμος θα έχει δοθεί στην κυκλοφορία για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος» ανέφερε στο halkidikinews.gr ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Γιάννης Γιώργος. 

Η απίστευτη ταλαιπωρία που πέρασαν χιλιάδες εκδρομείς του τριημέρου της Πρωτομαγιάς και τα οργισμένα σχόλια του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, φαίνεται πως αποτέλεσαν αφορμή για επίσπευση των εργασιών.

 

Τα συνεργεία σήμερα τοποθετούσαν και τις τελευταίες προστατευτικές μπάρες στον κλειστής κυκλοφορίας δρόμο, ενώ σημειώνεται ότι πραγματοποιούνται παράλληλα και εργασίες στο κομμάτι από την Ποτίδαια και μετά, που αφορούν την ασφαλτόστρωση αντιολισθητικού τάπητα. 

 

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που επιτέλους θα δοθεί στην κυκλοφορία αυτό το κομμάτι και πιστεύουμε ότι δε θα ζήσουμε την ταλαιπωρία της Πρωτομαγιάς. Ο δρόμος από τη Θεσσαλονίκη, τα Ν. Μουδανιά μέχρι την Κασσάνδρα θα είναι ένας ευρωπαϊκός δρόμος που θα μπορεί να ανταπεξέλθει στις αυξημένες κυκλοφοριακές συνθήκες της περιοχής» υπογράμμισε ο κ. Γιώργος.

 

Το έργο των 4,2 χιλιομέτρων ωστόσο,  θα παραδοθεί χωρίς το τελευταίο ένα χιλιόμετρο, πριν από το σημείο της Γέφυρας της Ποτίδαιας, αφού για το σημείο αυτό είναι απαραίτητη νέα δημοπράτηση μετά την επίλυση του ζητήματος των απαλλοτριώσεων. «Με τον νέο νόμο (σ.σ η νομοθεσία πλέον προβλέπει την πρότερη αποζημίωση των ιδιοκτητών των εκτάσεων πριν από την έναρξη εργασιών) πρέπει να έχει λήξει και αυτή η εκκρεμότητα, άρα μόλις λήξει θα πάμε σε δημοπράτηση» είχε δηλώσει πριν ένα μήνα ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού ΑΕ, Απόστολος Αντωνούδης.

halkidikinews.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα