Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Νέος κύκλος μαθημάτων στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ν. Προποντίδας

Ο καθιερωμένος αγιασμός του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ν. Προποντίδας πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη, από τους εκπαιδευτές και τους εκπαιδευομένους, αίθουσα του αμφιθεάτρου. Τον αγιασμό τέλεσε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Ν. Μουδανιών π. Συνέσιος Στάθης.


Ακολούθησαν ομιλίες και χαιρετισμοί από τον Δήμαρχο Νέων Μουδανιών κύριο Μανώλη Καρρά και από τη διευθύντρια του ΣΔΕ, κυρία Ευαγγελία Παπανικολάου οι οποίοι εξήραν το έργο του ΣΔΕ και έδωσαν ευχές στους εκπαιδευομένους για υγεία και πρόοδο.


«Χαιρόμαστε που ένας θεσμός που στηρίξαμε και πιστέψαμε πηγαίνει πολύ καλά. Μέχρι στιγμής στα 6 χρόνια λειτουργίας του ΣΔΕ Ν. Προποντίδας έχουν αποφοιτήσει ήδη 95 εκπαιδευόμενοι.
Μετά από μια κάμψη τις 2 προηγούμενες σχολικές χρονιές που οφείλεται και στη μετά covid εποχή, φέτος έχουμε 50 εγγραφές για τον Α’ Κύκλο. Είναι γεγονός πρωτόγνωρο για περιφερειακό ΣΔΕ, που αντιμετωπίζει δυσκολίες στη μετακίνηση, θέμα που έχω και ίδιος ζητήσει να αντιμετωπιστεί από το αρμόδιο Υπουργείο. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν ούτε υπεραστικά δρομολόγια σε κάποιες διαδρομές. Ωστόσο, σήμερα φοιτούν μαθητές που έρχονται ακόμη και από Μεγάλη Παναγία, Νικήτη και Ταξιάρχη.
O Β’ Κύκλος απαρτίζεται από 33 εγγραφές, ενώ μετά δε από στατιστικά, που κοινοποίησε στη διεύθυνση του Σχολείου η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, διαπιστώθηκε ότι έχει ξεπεράσει σε νέες εγγραφές ακόμη και τις αντίστοιχες δομές μέσα στη Θεσσαλονίκη. Έχοντας ως πεποίθησή μας ότι όλοι αξίζουν μία δεύτερη ευκαιρία θα είμαστε δίπλα σας σε ό,τι χρειαστείτε» δήλωσε ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας Μ. Καρράς.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα