Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Συγκέντρωση των κτηνοτρόφων της Χαλκιδικής στην Αρναία

Ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων Χαλκιδικής διοργάνωσε συνάντηση στην αίθουσα "Μητροπολίτη Σωκράτη", στην Αρναία.


Οι κτηνοτρόφοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για το μέλλον της Κτηνοτροφίας στη Χαλκιδική αλλά και στην Επικράτεια.

Η δραματική μείωση του ζωικού κεφαλαίου, με αιτίες κυρίως την έλλειψη νέων συνεχιστών του επαγγέλματος και εργατικών χεριών, μαζί με την απώλεια μεγάλου μέρους εισοδηματικής στήριξης μέσω της νέας ΚΑΠ, χτυπά τον κώδωνα του κινδύνου.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε η αντιπεριφερειάρχης, Κατερίνα Ζωγράφου, η οποία σχολίασε: "Μια απόλυτα παραγωγική κατεύθυνση της χώρας μας, με κοινωνικές, διατροφικές και πληθυσμιακές διαστάσεις αναζητά διαχρονικά "ώτα ευήκοα".
Ευθύνη μας, να μεταφέρουμε προς κάθε κατεύθυνση τις αγωνίες των κτηνοτρόφων και να προσπαθούμε με εφικτές προτάσεις για την βελτίωση της υπάρχουσας κατάστασης".

Παρούσα ήταν και  η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα: "Έχουμε στηρίξει σταθερά και χωρίς αστερίσκους τις διεκδικήσεις του κτηνοτροφικού κόσμου της Χαλκιδικής
Στηρίζουμε πλήρως την επιδίωξη για εγγυημένες τιμές χονδρικής στο γάλα, ώστε να προστατεύεται ο κτηνοτρόφος από τα καρτέλ της κερδοσκοπίας.
Στηρίζουμε πλήρως την αύξηση των συνδεδεμένων ενισχύσεων ανά ζώο, ώστε να σταματήσει η μείωση του ζωικού κεφαλαίου.
Στηρίζουμε πλήρως τις ορίζοντες φοροαπαλλαγές και τις διευκολύνσεις στους πληγέντες κτηνοτρόφους, αλλά και την αύξηση των αναπτυξιακών πόρων για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων παντού" ανέφερε μεταξύ άλλων.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα