Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Εικόνες κατάρρευσης σε παραλιακά χωριά της Κασσάνδρας -ΦΩΤΟ-

Η Σίβηρη, το Πολύχρονο, το Πευκοχώρι, το Παλιούρι, η Φούρκα και η Χανιώτη μοιάζουν βομβαρδισμένα τοπία κατά μήκος του παραλικαού τους μετώπου!

Η κακοκαιρία και οι ισχυροί άνεμοι ξήλωσαν τις παραλιακές υποδομές, πεζόδρομους και πλακόστρωτα, ενώ η δημοτική αρχή μιλά για έκτακτα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή.

Η δήμαρχος Αναστασία Χαλκιά, ζητεί να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς το πέρασμα της κακοκαιρίας έχει προκαλέσει τεράστιες καταστροφές σε αρκετές περιοχές. Η δήμαρχος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρει ότι έχουν γίνει μεγάλης έκτασης ζημιές που πρέπει άμεσα να αποκατασταθούν.

«Ήταν τόσο τεράστια τα κύματα που και οι μεγαλύτερης ηλικίας κάτοικοι μου έλεγαν πως κάτι παρόμοιο δεν έχουν ξαναδεί» είπε η κ. Χαλκιά. Οι θυελλώδεις άνεμοι που έφτασαν τα 11 μποφόρ προκάλεσαν τρομερή θαλασσοταραχή με τα κύματα, όπως λέει η κ. Χαλκιά, να βγαίνουν μέχρι και δώδεκα μέτρα στη στεριά, ενώ επισημαίνει οι από τύχη δεν κινδύνευσε κανείς. «Είναι μια κατάσταση που δυστυχώς έχουμε ξαναζήσει, αφού το ίδιο συνέβη το 2019 και το 2021 σε ανάλογα ακραία καιρικά φαινόμενα στην περιοχή» επισημαίνει η δήμαρχος.

Από αύριο κλιμάκια της τεχνικής υπηρεσίας θα πραγματοποιήσουν αυτοψία στα σημεία όπου υπήρξαν ζημιές, αφού εδώ και λίγες ώρες υπάρχει ύφεση των φαινομένων, ενώ η δημοτική αρχή ζητά να ανταποκριθεί άμεσα η πολιτεία ώστε να γίνει η απαραίτητη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών.

Αυστηρή προείδποίηση από τον Κώστα Παπαγιάννη

Αυστηρή προειδοποίηση απηύθυνε ο Κώστας Παπαγιάννης, νεοεκλεγής επικεφαλής του νέου δημοτικού συμβουλίου και τόνισε ότι η Κασσάνδρα έμεινε ανοχύρωτη από τα καιρικά φαινόμενα.

"Ανοχύρωτη - απροσταύτευτη η Κασσάνδρα από έργα υποδομής. Σε κανένα χωριό, ούτε ένα λιμενικό έργο υποδομής, ένας αμμοκράτης, ένα λιθαράκι.

Που είναι τα έργα με τους αμμοκράτες στη Μόλα Καλύβα, στο Ποσείδι με τελειωμένη από το παρελθόν μελέτη;

Που είναι η μελέτη των αμμοκρατών της Φούρκας, εκεί που πήρε τις εκλογές και τις δύο Κυριακές (σ.σ. η κυρία Χαλκιά);

Και σήμερα το πρώτο της ενδιαφέρον σε συγκεκριμένες καταστροφές "φίλων". Θα παρακολουθούμε την εξέλιξη και θα δημοσιεύσουμε όλα τα στοιχεία που μας αποστέλλονται. Και είναι πολλά... Μην διανοηθείτε για απευθείας αναθέσεις, όπως πριν τρία χρόνια..." αναφέρει ο κ. Παπαγιάννης.



video εφημερίδα Κασσάνδρα


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα