Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Το Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας μετείχε στο πρόγραμμα 'Φώφη Γεννηματά'

Το κέντρο υγείας Κασσανδρείας μετείχε στις 30 και 31 Οκτωβρίου σε δράσεις ενημέρωσης για το πρόγραμμα "Φώφη Γεννηματά".

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα με δωρεάν μαστογραφία για την πρόληψη το καρκίνου του μαστού.

Με την υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας και της 4η ΥΠΕ υλοποιήθηκαν δράσεις εντός του Κέντρου Υγείας, με έντυπο και οπτικοακουστικό υλικο και εκτός του Κέντρου Υγείας με έντυπο υλικό (για το τρόπο αυτοεξέτασης) και προσωπική ενημέρωση των πολιτων.

Συμμετείχαν οι κύριες Φιλιππίνα Γιαννίση, Αναστασία Μπλιούμη, Αθηνά Ψαρρά, Μαρία Τζιοβανάκη και Μαρία Κολοβού.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες ηλικίας 50-69 ετών που βρίσκονται στη χώρα μας και διαθέτουν ΑΜΚΑ και ενσωματώνει την ψηφιακή τεχνολογία προκειμένου να διευκολύνει τις γυναίκες να κάνουν τις εξετάσεις τους εύκολα, άμεσα και δωρεάν. Είναι η πρώτη φορά που η Πολιτεία δεν περιμένει να πάει ο πολίτης στο ιατρό επειδή παρουσίασε κάποιο σύμπτωμα, αλλά προσεγγίζει εκείνη τον πολίτη για να του υπενθυμίσει να φροντίσει τον εαυτό του, διαμορφώνοντας παράλληλα το κατάλληλο πλαίσιο, ώστε να μπορεί να το κάνει χωρίς ταλαιπωρία και κόστος.

Το πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού, αφορά δωρεάν εξετάσεις για όλες τις γυναίκες 50-69 ετών. Αυτό είναι το ηλικιακό φάσμα που σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές κατευθυντήριες οδηγίες (πρόκειται πάντα για προσυμπτωματικό έλεγχο σε επίπεδο πληθυσμού και όχι για το ατομικό προφίλ υγείας και τους παράγοντες κινδύνου που μπορεί να έχει πχ μια γυναίκα με οικογενειακό ιστορικό και θα ακολουθήσει τις οδηγίες του ιατρού της για έλεγχο-οι εξετάσεις αυτές καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ και θα συνεχίσουν να καλύπτονται, ανεξάρτητα από το παρόν πρόγραμμα), έχει το μεγαλύτερο όφελος από αυτήν την εξέταση.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα