Παρασκευή, 03 Μαϊος 2024

Ε Επικαιρότητα

Τομεάρχης Πολιτισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ η Κυριακή Μάλαμα

Τους τομεάρχες και τους αναπληρωτές τομεάρχες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, κατά τη συνεδρίαση του προεδρείου της Κ.Ο.

Τομεάρχης Πολιτισμού ορίστηκε η Βουλευτής Χαλκιδικής, Κυριακή Μάλαμα.

Η κ. Μάλαμα σε δήλωσή της αναφέρει:

"Η ανάθεση στο πρόσωπο μου, του χαρτοφυλακίου του Τομεάρχη Πολιτισμού, εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία σηματοδοτεί την ανάληψη της μεγάλης ευθύνης της συμβολής μας στην ισχυροποίηση ενός μεγάλου καλλιτεχνικού κοινωνικού κινήματος.

Εμείς δεσμευόμαστε να δουλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις, μαζί με το σύνολο της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, με το Τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και με τον ανήσυχο κόσμο της τέχνης για :

Πρώτον : τον ασφυκτικό κοινοβουλευτικό και πολιτικό έλεγχο της κυβέρνησης και της ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού, σε κάθε προσπάθεια απομείωσης του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των πολιτιστικών αγαθών.

Δεύτερον : την επεξεργασία μιας νέας πρότασης για την αναβάθμιση των πολιτικών προστασίας κι ανάδειξης, του αρχαιολογικού πλούτου, του βυζαντινού πολιτισμού, των νεότερων μνημείων και των διατηρητέων κτηρίων σε όλη τη χώρα. Θέλουμε ισχυρό πλαίσιο, στελεχωμένες υπηρεσίες, πόρους για έρευνα κι ανάδειξη και κίνητρα για την διάσωση του παραδοσιακού δομημένου περιβάλλοντος της Ελλάδας.

Τρίτον : την κατάθεση μιας ολοκληρωμένης πρότασης για τον σύγχρονο πολιτισμό που θα περιλαμβάνει μέτρα ενίσχυσης του εισοδήματος και της εργασιακής ασφάλειας για τους ανθρώπους της τέχνης και για όλους εκείνους που εργάζονται στον ευρύτερο κύκλο του πολιτισμού.

Τέταρτον : την κατάθεση ενός πλαισίου πρότασης για την αναβάθμιση των καλλιτεχνικών σπουδών, με άξονες την δημιουργία ανώτατης σχολής παραστατικών τεχνών και ενός κατάλληλου συστήματος διαβάθμισης των πτυχίων μουσικής, χορού και θεάτρου.

Πέμπτον : την αναβάθμιση της οπτικοακουστικής δημιουργίας και την ενίσχυση των Φεστιβάλ κινηματογράφου, ντοκιμαντέρ, ταινιών μικρού μήκους κι animation, με την παράλληλη ενθάρυνση πολιτικών για την προβολή και στήριξη της ελληνικής πολιτιστικής δημιουργίας, μέσα από τη δημόσια τηλεόραση.

Έκτον : τον εμφατικό πολιτικό έλεγχο σε θέματα διαχείρισης των δημοσίων οικονομικών του πολιτισμού, με προσήλωση στη διαφάνεια, σε όλο το φάση των θεμάτων που διαχειρίζεται το Υπουργείο Πολιτισμού, αλλά κι οι φορείς διαχείρισης των πνευματικών δικαιωμάτων των καλλιτεχνών.

Θέλουμε, η νέα πορεία της κοινωνίας μας να έχει στην πρωτοπορία της τον κόσμο του πολιτισμού και για αυτό θα παλέψουμε."

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα