Τετάρτη, 01 Μαϊος 2024

Ε Επικαιρότητα

Η ΚΕΔΕ εκφράζει την αντίθεσή της στο κλείσιμο υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ εκφράζει την αντίθεσή της στο κλείσιμο 65 υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ πανελλαδικά.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου επεσήμανε ότι η αιφνιδιαστική αυτή κίνηση αποτελεί βαρύ πλήγμα στις ορεινές, νησιωτικές και μειονεκτικές περιοχές της χώρας μας, καθώς τα ΕΛΤΑ αποτελούν στήριγμα για την επικοινωνία και εξυπηρέτηση των κατοίκων τους, οι οποίοι έχουν απόλυτη ανάγκη τις ταχυδρομικές και λοιπές παρεχόμενες υπηρεσίες.

Τέλος, τόνισε ότι η εξέλιξη αυτή βρίσκει την Τοπική Αυτοδιοίκηση κατηγορηματικά αντίθετη, διότι δεν αποδέχεται ότι σε ένα ευνομούμενο κράτος παύουν να παρέχονται υπηρεσίες προς τους πολίτες, που τις έχουν μεγάλη ανάγκη, με βάση μόνο τα εσωτερικά κριτήρια αναδιάρθρωσης του οργανισμού των ΕΛΤΑ.

Ύστερα από διαλογική συζήτηση, αποφάσισε ομόφωνα και διαφωνεί με το κλείσιμο των 65 υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ πανελλαδικά, χωρίς οποιοδήποτε ισοδύναμο μέτρο ή μέριμνα ταχυδρομικής εξυπηρέτησης.

Ζητεί να μην καταργηθούν τα εν λόγω υποκαταστήματα, αλλά να αναβαθμιστούν σε πολυδύναμα κέντρα υπηρεσιών με προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμούς σε συμμόρφωση με τις επιταγές της ψηφιακής μετάβασης, της κοινωνική σύγκλισης κα περιφερειακής συνοχής, διότι παρέχουν εξαιρετικά σημαντικό έργο.

Να σταλεί η απόφαση με επιστολή του Προέδρου της ΚΕΔΕ στον Πρωθυπουργό, στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και στη Διοίκηση των ΕΛΤΑ.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα