Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Νέες τουριστικές επενδύσεις στη Χαλκιδική με 2.500 κλίνες σε ξενοδοχεία 5 αστέρων

Ιδιαίτερα ελκυστικός προορισμός για τους επενδυτές είναι η Χαλκιδική, προσελκύοντας την τελευταία 5ετία περίπου 350 εκατ. ευρώ για αγορές, κατασκευές και εκσυγχρονισμό ξενοδοχειακών μονάδων.

Όπως τονίζει σε συνέντευξή του στο Tornos News ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής κ.Γρηγόρης Τάσιος, με τις νέες επενδύσεις θα προστεθούν στη Χαλκιδική 2.500 κλίνες σε ξενοδοχεία 5 αστέρων.

Ως προς την εξέλιξη της εφετινής τουριστικής χρονιάς, ο κ.Τάσιος επισημαίνει το ξεκίνημα βρίσκεται στα επίπεδα του 2016 και εάν υπάρξει κάποια διαφορά προς τα  πάνω θα φανεί στο τέλος Οκτωβρίου. Υπογραμμίζει, ωστόσο, ότι πολλές κρατήσεις έγιναν με εκπτώσεις στα πακέτα της τάξης του 15-25%.

«Αν υπάρξει διαφορά προς τα πάνω, αυτή θα είναι στο τέλος Οκτωβρίου, που η σεζόν ίσως κλείσει στις 15 με 20/10. Λόγω του ότι έχουμε πολλές κρατήσεις με e-bookings, αυτό σημαίνει και ίδιος τζίρος μιας και υπήρξαν εκπτώσεις στα πακέτα από 15-25%. Όσον αφορά την κερδοφορία, σίγουρα θα στερείται της δυνατότητας ανόδου, εξαιτίας της υψηλής φορολογίας και των «πιεσμένων» τιμών», σημειώνει.

Σχετικά με τον φόρο διαμονής από το 2018, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής αναφέρει ότι θα επιβαρύνει το τουριστικό πακέτο από 5% έως 15%, κάτι που αποτελεί ήδη τροχοπέδη στις συζητήσεις για την υπογραφή συμφωνιών το 2018. Ο κ.Τάσιος τονίζει ότι ο φόρος αυτός δεν πρέπει τελικά να ισχύσει, σημειωνοντας ότι τα έσοδα αυτά μπορούν να βρεθούν από την πάταξη της παραξενοδοχίας.

«Από τις αεροπορικές αφίξεις φαίνεται να έχουμε αύξηση έως 10% από Γερμανία, Βρετανία, Ρωσία, Ολλανδία, ενώ οι οδικές αφίξεις είναι στα ίδια επίπεδα με το 2016, μιας και η σεζόν από τα Βαλκάνια δεν ξεπερνά τις 110 μέρες», υπογραμμίζει.

Ο κ.Τάσιος σχολιάζει τη συνεργασία με την MKG Group για τη δημιουργία Μηνιαίου Παρατηρητηρίου Χαλκιδικής, το οποίο θα βοηθήσει στη συγκέντρωση και ανάλυση των οικονομικών επιδόσεων των ξενοδοχείων της περιοχής, ώστε να διαμορφώνονται και οι καλύτερες στρατηγικές για τον προορισμό.

Πηγή: voria.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα