Τετάρτη, 01 Μαϊος 2024

Ε Επικαιρότητα

Τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της ακαρπίας της ελιάς Χαλκιδικής, ζητεί η Κ. Μάλαμα

Το θέμα της αντιμετώπισης των συνεπειών της ακαρπίας της ελιάς της Χαλκιδικής έφερε στη Βουλή η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα, με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Όπως επισημαίνεται στην κοινοβουλευτική ερώτηση, σε περιοχές της Χαλκιδικής η ακαρπία αγγίζει ακόμα και το 90% της παραγωγής, εξαιτίας της κλιματικής κρίσης και των δυσμενών συνεπειών της. Η κατάσταση είναι κρίσιμη και για τους αγρότες, αλλά και για το σύνολο της πρωτογενούς οικονομίας. Όπως σημειώνεται, ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία από το 2021 ζητάει να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο, ενώ τονίζεται ότι προεκλογικά, κυβερνητικοί κι άλλοι πολιτικοί παράγοντες υπόσχονταν μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος της ακαρπίας και παρεμβάσεις για την χρηματοδοτική ανακούφιση των αγροτών, που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς εισόδημα.

"Το 2021 μετά από την ακαρπία των ακραίων παγετών που χτύπησε της ελιά της Χαλκιδικής, η κυβέρνηση δεν τήρησε τις υποσχέσεις της για βοήθεια στον αγροτικό κόσμο", υπογραμμίζει η Κ. Μάλαμα κι επειδή πρέπει οπωσδήποτε να βρεθούν χρηματοδοτικά εργαλεία για την στήριξη των ελαιοπαραγωγών της Χαλκιδικής, καλεί τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να παρουσιάσει στη Βουλή το σχέδιο του για την αντιμετώπιση της ακαρπίας της ελιάς της Χαλκιδικής και την λείανση των εξαιρετικά δυσμενών συνεπειών της για τους αγρότες και την οικονομία της Χαλκιδικής.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα