Κυριακή, 05 Μαϊος 2024

Ε Επικαιρότητα

Ο Δ. Ζαγγίλας ανακοίνωσε την υποψήφιότητά του για το Δήμο Πολυγύρου

Την υποψήφιότητά του για το Δήμο Πολυγύρου ανακοίνωσε ο Δημήτρης Ζαγγίλας, δύο μόλις εβδομάδες από την παραίτησή του από αντιδήμαρχος Πολυγύρου.

Ο κ. Ζαγγίλας της διακήρυξής του αναφέρει τους λόγους που τον οδήγησαν να είναι υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτώβρη.

 

"Συνδημότισσες και συνδημότες,
Τον τελευταίο καιρό η δημοτική αρχή έχει περιέλθει σε μία κατάσταση απραξίας, στασιμότητας και αδυναμίας να υλοποιηθούν τα αυτονόητα.
Η ενασχόληση με τα κοινά, η μακρά δραστηριοποίησή μου στην τοπική αυτοδιοίκηση και η συμμετοχή μου στα όργανα του Δήμου Πολυγύρου, είναι γνωστή.
Έχοντας ανακοινώσει στις 19-6-2023 την παραίτησή μου από το αξίωμα του Αντιδημάρχου, γνωστοποιώντας τους λόγους αυτής, ανταποκρινόμενος στο επιτακτικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας για αλλαγή σελίδας, αλλά και μετά την ενθάρρυνση που έχω λάβει το τελευταίο διάστημα από μεγάλη πλειοψηφική μερίδα συμπολιτών μου, οδηγούμαι στην απόφαση να ανακοινώσω τη δημιουργία μιας... δημοτικής παράταξης που θα συμμετέχει στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και να διεκδικήσω το αξίωμα του Δημάρχου Πολυγύρου.

Σύντομα θα ανακοινωθούν οι βασικές αρχές και οι προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού μας, ο οποίος αποτελείται από ανθρώπους όλου του επαγγελματικού και κοινωνικού φάσματος, με όραμα και όρεξη για σκληρή δουλειά.
Είναι πλέον κοινώς αποδεκτό ότι με την παρούσα δημοτική αρχή, η καθημερινότητά μας υφίσταται συνεχώς ποιοτικές υποβαθμίσεις, καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη δημιουργίας μιας νέας ομάδας που θα εκφράζει τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των δημοτών μας.

Η νέα αυτή ομάδα θα συγκεράσει διαφορετικές αντιλήψεις, σκέψεις και προτάσεις, με γνώμονα την ανανέωση και τη συνεργασία, για να δημιουργήσουμε ένα βιώσιμο δήμο, που θα βρίσκεται δίπλα στον πολίτη κάθε ηλικίας και θα υπερασπίζεται την οικονομική, εκπαιδευτική, ψηφιακή, αθλητική, πολιτιστική και περιβαλλοντική αναβάθμιση του τόπου.

Οραματιζόμαστε μία νέα δημοτική αρχή που θα διέπεται από τις αρχές της συμμετοχικής διοίκησης, με βασικό στόχο και προσανατολισμό τη χρηστή διοίκηση και τη διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα, ώστε να κάνουμε το Δήμο μας υπόδειγμα συνέπειας, στον οποίο θα κυριαρχεί η εντιμότητα και η πληροφόρηση του κάθε πολίτη για όλα τα θέματα που τον αφορούν.

Ευελπιστούμε ότι οι προτάσεις μας, όπως θα εξειδικευθούν στη συνέχεια, κατόπιν αναλυτικής επεξεργασίας και διαβούλευσης με τους πολίτες του Δήμου μας και τους τοπικούς φορείς με στόχο να διαμορφωθεί ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο διοίκησης που θα αφήνει οριστικά πίσω πρακτικές του παρελθόντος, θα σημάνει τη βιώσιμη μετάβαση του Δήμου μας στο μέλλον.

Στην προσπάθειά μας αυτή δεν υπάρχουν «μαγικές λύσεις».
Υπάρχει όμως, η εμπειρία, η ανιδιοτελής διάθεση για προσφορά και η απεριόριστη ανησυχία και αγάπη για τον τόπο μας.
Το πρόγραμμα του συνδυασμού μας, θα περιέχει συγκεκριμένες προτάσεις και θέσεις, που θα μπορεί να υλοποιηθεί, με γνώμονα τις δυνατότητες που έχει θεσμοθετημένα ο δήμος μας, χωρίς γενικότητες και αοριστίες.

Γνωρίζουμε ότι η επιτυχία ή η αποτυχία στη διαχείριση μιας δημοτικής αρχής δεν είναι θέμα προσώπου, αλλά ομάδας προσώπων που δεν ασπάζονται τη μικροπολιτική και δεν μεταφέρουν συνήθειες και πρακτικές του παρελθόντος, ώστε να επιτύχουμε:
- μία διοίκηση συλλογική, αποτελεσματική, παραγωγική, ευέλικτη και αποφασιστική στη λήψη αποφάσεων
- έναν δήμο που θα δίνει προτεραιότητα στον πολίτη και τις ανάγκες του
- έναν δήμο ανοικτό και φιλικό στους κατοίκους και στους επισκέπτες του
- έναν δήμο με κοινωνική συνοχή που θα επιλύει τα προβλήματα των αδυνάμων
- έναν δήμο που θα επιδιώκει την τουριστική ανάπτυξή του και θα είναι διπλά στον αγρότη, στον κτηνοτρόφο, στον έμπορο, στον επιχειρηματία και στους εργαζομένους γενικότερα
- έναν δήμο που θα δίνει ίσα δικαιώματα και προσβασιμότητα στα άτομα με ειδικές ανάγκες
- έναν δήμο φιλικό στον πεζό και στον ποδηλάτη
- έναν δήμο με προγράμματα διαχείρισης και προστασίας των ζώων
- έναν δήμο που θα διαχειρίζεται με διαφάνεια τα οικονομικά του
- έναν δήμο, στον οποίο θα υλοποιηθούν επιτέλους τα έργα υποδομής που χρειάζεται η κοινωνία
- έναν δήμο, στον οποίο η νεολαία θα δραστηριοποιείται και θα αποτελεί για εμάς πηγή ιδεών και άντλησης ενθουσιασμού για την επόμενη ημέρα
- έναν δήμο που θα εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις ευκαιρίες των Ευρωπαϊκών και Ελληνικών χρηματοδοτικών προγραμμάτων, προς όφελος των πολιτών.

Ξεκινώντας για πρώτη φορά από αυτή τη θέση, καλώ όλους τους συμπολίτες μου να δημιουργήσουμε μαζί κάτι καινούργιο και να συνδιαμορφώσουμε το μέλλον του Δήμου Πολυγύρου, βάζοντας έτσι την παρακαταθήκη για έναν δήμο με ανάπτυξη και ευημερία με συνεργασίες και καλοπροαίρετους κριτές όλους εσάς.

Με εκτίμηση

ΖΑΓΓΙΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ"

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα