Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Οι βουλευτές που εκλέγονται στη Χαλκιδική

Ο Γιάννης Γιώργος από τη Νέα Δημοκρατία, ο Απόστολος Πάνας από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και η Κυριακή Μάλαμα από το ΣΥΡΙΖΑ εκλέγονται βουλευτές Χαλκιδικής σύμφωνα με τα εκλογικά αποτελέσματα της 25ης Ιουνίου και όπως είχε διαμορφωθεί η λίστα των κομμάτων.

Ο Γιάννης Γιώργος είναι ουσιαστικά ο νεοεισερχόμενος στο κοινοβούλιο, καθώς η Κυριακή Μάλαμα και Απόστολος Πάνας συμμετείχαν και στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο. Από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, το ΠΑΣΟΚ και ο Απόστολος Πάνας βγαίνουν ενισχυμένοι στη Χαλκιδική, καθώς το ΠΑΣΟΚ κατάφερε να αναδειχθεί δεύτερο κόμμα στο νομό, αφήνοντας πίσω τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στο μεταξύ, μόλις δεύτερη φορά στην ιστορία «μπαίνουν» 8 κόμματα στη Βουλή μετά το σημερινό (25.6.2023) αποτέλεσμα των εκλογών, με το υψηλότερο ποσοστό να είναι το 40,5% της ΝΔ και το χαμηλότερο το 3,1% της Πλεύσης Ελευθερίας.

Η τελευταία φορά που η Βουλή είχε 8 κόμματα ήταν στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, όταν είχε σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ. Τα υπόλοιπα κόμματα ήταν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή, Το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα