Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Η μικρή Μαρία από την Ουρανούπολη νίκησε τον καρκίνο και επέστρεψε από το Παρίσι

Σε εγχείριση του όγκου που ανιχνεύτηκε υποβλήθηκε η τρίχρονη Μαρία από την Ουρανούπολη σε εξειδικευμένη χειρουργική ομάδα του Παρισιού.

Η επέμβαση πήγε πολύ καλά και η Μαρία επέστρεψε νικήτρια στο σπίτι της Ουρανούπολη. Με τη συμβολή της Φιλανθρωπικής ομάδας "Φιλανθρωπικές Εθελοντικές Δράσεις Ενσυναίσθηση", την άμεση κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας του Δήμου Αριστοτέλη όπως και πολιτών απ’ όλα τα μέρη τη Ελλάδας και του εξωτερικού, κατέστη εφικτό να μπορέσει η οικογένεια της Μαρίας να ανταπεξέλθει στο μεγάλο κόστος της επέμβασης.

Η Μαρία είχε διαγνωστεί με μεταστατικό γαγγλιονευροβλάστωμα στην περιοχή του μεσοθωράκιου. Η επέμβαση στο Παρίσι πέτυχε και πλέον το επόμενο χρονικό διάστημα θα χρειαστεί να υποβληθεί σε εξειδικευμένες εξετάσεις, οι οποίες θα καθορίσουν το ενδεχόμενο μεταμόσχευσης μυελού των οστών, που θα πραγματοποιηθεί όμως σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Ο Μη κερδοσκοπικός οργανισμός 'Πράξη αγάπης' αναφέρει:

"Η χαρά και η συγκίνηση μας είναι μεγάλη, καθώς έπειτα από επικοινωνία με την οικογένεια της μικρής Μαρίας, ενημερωθήκαμε πως η μικρούλα μας πήρε πρόσφατα εξιτήριο και επέστρεψε επιτέλους στην Ελλάδα! Η Μαρία είναι ένα τρίχρονο κοριτσάκι που διαγνώστηκε πρόσφατα με μεταστατικό γαγγλιονευροβλάστωμα στην περιοχή του μεσοθωράκιου. Η μικρούλα έπρεπε να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική αφαίρεση του όγκου, ωστόσο λόγω της θέσης του όγκου και λόγω του υψηλού εγχειρητικού κινδύνου, η επέμβαση δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα. Χάρις στη καθοριστική συμβολή της Φιλανθρωπικής ομάδας " Φιλανθρωπικές Εθελοντικές Δράσεις Ενσυναίσθηση " και καθώς και την άμεση κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής όπως και πολιτών απ’ όλα τα μέρη τη Ελλάδας και του εξωτερικού, καταφέραμε, μέσα σε λίγες μόνο ημέρες, να συγκεντρώσουμε το υπέρογκο ποσό που απαιτούταν για τη μετάβαση του παιδιού στο Παρίσι και την υποβολή του στο σωτήριο χειρουργείο!

Η χειρουργική επέμβαση της Μαρίας πραγματοποιήθηκε πριν από ένα περίπου μήνα σε κλινική του Παρισιού, και σύμφωνα με την εξειδικευμένη χειρουργική ομάδα που ανέλαβε αυτό το δύσκολο περιστατικό, όλα πήγαν κατ’ ευχήν, αφού κατάφεραν να αφαιρέσουν το γαγγλιονευροβλάστωμα, χωρίς να προκαλέσουν καμία βλάβη στα γειτονικά νεύρα και αγγεία. Η μικρούλα χρειάστηκε να νοσηλευτεί για αρκετό διάστημα στην κλινική, ενώ πρόσφατα πήρε εξιτήριο και επέστρεψε στην Ελλάδα!

Το παρόν διάστημα, η μικρούλα βρίσκεται σπίτι της, όπου μπορεί επιτέλους να απολαύσει τη θαλπωρή της οικογένειάς της. Στο προσεχές μέλλον, θα χρειαστεί να υποβληθεί σε εξειδικευμένες εξετάσεις, οι οποίες θα καθορίσουν το ενδεχόμενο μεταμόσχευσης μυελού των οστών, που θα πραγματοποιηθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας. Ευχόμαστε από καρδιάς πως οι εξετάσεις της μικρούλας θα έχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα και πως σύντομα όλη αυτή η περιπέτεια θα αποτελεί παρελθόν. Εμείς θα βρισκόμαστε στο πλευρό της οικογένειας για όσο διάστημα μας χρειάζεται, ενώ θα σας κρατάμε ενήμερους για οποιαδήποτε εξέλιξη.
Να είστε όλοι καλά!"

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα