Πέμπτη, 02 Μαϊος 2024

Ε Επικαιρότητα

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε τη Μητρόπολη Ιερισσού

Την έδρα της Μητρόπολης Ιερισσού και το Μητροπολιτικό Μέγαρο στην Αρναία επισκέφθηκε την Τρίτη το πρωί ο υπουργός Εθνικής Αμύνης, Αλκιβιάδης Στεφανής, στο πλαίσια εθιμοτυπικής επίσκεψης.


Τον υπουργό, υποδέχτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Θεόκλητος, ενώ τον υπουργό συνόδευαν οι συνεργάτες του και ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, με τον αντιδήμαρχο, Γεώργιο Θαλασσινό.
Κατά την σύντομη παραμονή του στην αίθουσα του θρόνου της Ιεράς Μητροπόλεως, ο υπουργός συζήτησε θέματα κοινού ενδιαφέροντος με τον Σεβασμιώτατο, αφορώντα το Έθνος και την Εκκλησία και κυρίως ενημέρωσε τον Σεβασμιώτατο για την επικείμενη επίσκεψή του στο Περιβόλι της Παναγίας.
Ο Σεβασμιώτατος τέλος, ενημέρωσε τον υπουργό για τις δράσεις, το κοινωνικό, φιλανθρωπικό και πνευματικό έργο της υπ’αυτόν Ιεράς Μητροπόλεως και τον διεβεβαίωσε για τις ευχές και τις προσευχές της Εκκλησίας υπέρ των στρατευμένων παιδιών, προσφέροντας ενδεικτικά ελάχιστα από τα τοπικά προϊόντα της περιοχής, για τα οποία φημίζεται η Χαλκιδική. Ο Στρατηγός επέδωσε εκ μέρους του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης τιμητική πλακέτα προς τον Σεβασμιώτατο, ως ενθύμιο της εδώ παρουσίας του.
Ο κ.Στεφανής και η συνοδεία του επισκέφθηκαν και προσκύνησαν τον ιστορικό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Στεφάνου Αρναίας, όπου ενημερώθηκαν για την ιστορική του διαδρομή από τον Αρναιώτη Εφημέριο του Ιερού Ναού Αιδ. Οικ. π. Γεώργιο Τρικκαλιώτη.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα