Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ένα "άγριο" μωρό γερακίνας έπεσε απ' τη φωλιά του και έγινε... ατραξιόν σε ξενοδοχείο -VIDEO-

Ένας νεοσσός βραχοκιρκίνεζου (είδος γερακιού) βρέθηκε το απόγευμα σε ξενοδοχείο στην παραλία Καλυβών από ενοίκους, καθώς έπεσε από τη φωλιά του και η επανατοποθέτησή του εκεί ήταν αδύνατη.

 

Το μικρό γεράκι ωστόσο δέχτηκε τη φροντίδα όλων και αποτέλεσε ατραξιόν στο ξενοδοχείο, αφού η φωλιά του βρισκόταν σε δέντρο μέσα στο χώρο του Family Life Blue Lagoon Princess, όμως ήταν αδύνατο να το ξαναβάλουν πίσω, καθώς ήταν πολύ ψηλά και δεν χωρούσε να μπει γερανός στο σημείο.

 

Το ξενοδοχείο έχει για δεύτερη χρονιά συνεργασία με το Φιλοζωικό Πολιτιστικό και Περιβαλλοντικό Σωματείο Πολυγύρου, καθώς η διοίκηση είναι ευαισθητοποιημένη σε θέματα αδέσποτων ζώων. Έτσι κλήθηκε το μέλος του Φιλοζωικού Σωματείου, Δήμητρα Μοδικού, η οποία έχει αναλάβει και αλλά παρόμοια περιστατικά. Αφού το τάισε, το έβαλε σε μέρος ήσυχο να ηρεμήσει. Αύριο θα παραλάβει το νεοσσό η Δράση για την Άγρια Ζωή, όπου θα τον φροντίσει και θα τον επανεντάξει στο φυσικό του περιβάλλον όταν θα είναι έτοιμος!

Το βραχοκιρκίνεζο (επιστημονική ονομασία Falco tinnunculus) απανταται συχνά στις περιοχές της νότιας Χαλκιδικής και είναι ο φύλακας των καλλιεργειών.

Το βραχοκιρκίνεζο είναι από τα κοινότερα και ευκολότερα προσαρμόσιμα γεράκια της Ελληνικής πανίδας. Πρόκειται για πτηνό των πεδινών και ανοιχτών οικοτόπων, όπως οι ερεικώνες, οι θαμνώδεις εκτάσεις και ελώδεις περιοχές. 

Το τυπικό κοινό θήραμα του βραχοκιρκινεζιού είναι τα τρωκτικά, παντός είδους, κάνοντάς το, ένα από τα χρησιμότερα πτηνά για τη γεωργία.

halkidikinews.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα