Σάββατο, 04 Μαϊος 2024

Ε Επικαιρότητα

Η επικεφαλής της παράταξης «ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ μπροστά» Μ. Παπαδημητρίου επισκέφθηκε τις Αγροτικές Φυλακές

Τις Αγροτικές Φυλακές Κασσάνδρας επισκέφθηκε η επικεφαλής της παράταξης "Κασσάνδρα μπροστά" Μαρία Παπαδημητρίου, θέλοντας να ενημερωθεί από τον Διευθυντή κ. Στυλιανό Κουτογλίδη, για όλα τα ζητήματα που απασχολούν το Σοφρωνιστικό Κατάστημα.


ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ:

"Το ενδιαφέρον μας για τη λειτουργία των Αγροτικών Φυλακών Κασσάνδρας είναι έντονο και διαρκές και ένιωσα πως ήταν χρέος μου να αρχίσω τις επισκέψεις, σε Υπηρεσίες και Φορείς της Κασσάνδρας, από τη συγκεκριμένη Υπηρεσία, καθώς πιστεύω ότι αποτελεί για την Κασσάνδρα ένα σημείο αναφοράς.
Αν και ο Δήμος δεν είναι θεσμικά αρμόδιος για τη λειτουργία των φυλακών αλλά η αρμοδιότητα ανήκει στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εντούτοις όφειλα να ενημερωθώ υπεύθυνα για τα θέματα του Καταστήματος και να καταθέσω μια δέσμη προτάσεων προκειμένου η παράταξη "Κασσάνδρα Μπροστά" να είναι επί της ουσίας χρήσιμη για την ανάπτυξη του τόπου.
Η ενημέρωση που έλαβα από τον Διευθυντή κ. Στυλιανό Κουτογλίδη ήταν αναλυτική και το φιλόξενο κλίμα τόσο στο Γραφείο του, όσο και στα υπόλοιπα Γραφεία και Τμήματα του Καταστήματος στάθηκε ικανό να μου επιτρέψει έναν ανοιχτό διάλογο με όλους.
Συγχαίρω την παρούσα Διεύθυνση αλλά και διαχρονικά τις Διευθύνσεις των φυλακών Κασσάνδρας καθώς και το προσωπικό για την ομαλή, εύρυθμη και σοβαρή λειτουργία του Καταστήματος που από το 1930 αποτελεί ένα αναπόσπαστο μέρος της ζωής στην ευρύτερη κοινωνία της Κασσάνδρας.
Ο Δήμος Κασσάνδρας ως Φορέας, οφείλει αναμφίβολα να στέκεται δίπλα στα αιτήματα και ζητήματα των Αγροτικών Φυλακών και να στηρίζει τη λειτουργία τους, στο μέτρο του εκ του νόμου εφικτού.
Δεσμέυομαι ότι από το 2024 η Δημοτική διοίκηση Κασσάνδρας θα είναι στο πλευρό και στη διάθεση των Α.Φ.Κ.

ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ:

- Δεσμευόμαστε για την ουσιαστική στήριξη των αιτημάτων της φυλακής, για έργα ανακαίνισης και συντήρησης της κτιριακής υποδομής του Καταστήματος.
Είμαστε αποφασισμένοι να συνδράμουμε στην προώθηση των αιτημάτων της Διεύθυνσης προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου, άμεσα, να συντηρηθούν τα κτίρια και να παραμένουν ασφαλή για όσους τα χρησιμοποιούν.

- Δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε με τις Α.Φ.Κ. για την οργάνωση εκδηλώσεων προβολής των τοπικών προϊόντων του Καταστήματος (αυγά, τυροκομικά, κρέας, κηπευτικά, φρούτα) έτσι ώστε, οι καλοκαιρινοί επισκέπτες της Κασσάνδρας, να αντιλαμβάνονται ομαλά την ύπαρξη Σοφρωνιστικού Καταστήματος στην περιοχή.

- Δεσμευόμαστε για τη συντήρηση της αγροτικής οδοποιΐας πέριξ του Σοφρωνιστικού Καταστήματος.

-Δεσμευόμαστε για τη Θεσμική στήριξη αλλά και την πιθανή υλικοτεχνική ενίσχυση για τη λειτουργία του συστήματος βιολογικού καθαρισμού στο Κατάστημα, καθώς εδώ και 25 χρόνια, ενώ υπάρχει ο βιολογικός, εντούτοις δεν λειτουργεί.

-Δεσμευόμαστε να συνδράμουμε στον ευρύτερο διάλογο στην πιθανή αξιοποίηση των κτιριακών εγκαταστάσεων που προορίζοντο για Κατάστημα Απεξάρτησης, με αλλαγή χρήσης σε κτιριακό συγκρότημα τουριστικής εκπαίδευσης. Στον υπέροχο χώρο της περιοχής, μια τέτοια κτιριακή υποδομή μπορεί και αξίζει να φιλοξενήσει εκπαιδευτικές δραστηριότητες και να εξομαλύνει απόλυτα τη δυσμενή άποψη περί φυλακών, με την ύπαρξη μίας σχολής τουριστικών επαγγελμάτων δίπλα της.

- Δεμευόμαστε για το Θεσμικό διάλογο με κάθε αρμόδιο Φορέα, προκειμένου να δημιουργηθεί, οργανωθεί και λειτουργήσει Μουσείο των Α.Φ.Κ. στην περιοχή, με την έκθεση παλαιών φωτογραφιών, παλαιών στολών, παλαιών αντικειμένων αλλά και με την τρισδιάστατη απεικόνηση των χώρων της Φυλακής με 3D video έτσι ώστε, οι επικέπτες της περιοχής να έχουν την ευκαιρία να μάθουν την ιστορία του Καταστήματος και να περιηγηθούν εικονικά σ'αυτό, προκειμένου να εξομαλυνθούν τα πιθανά συναισθήματα φόβου, προερχόμενα από την άγνοια ή την ελλειπή πληροφόρηση.

- Δεσμευόμαστε ως επόμενη Δημοτική Διοίκηση Κασσάνδρας να συνδράμουμε στην εναρμόνηση των Φυλακών με την τουριστική ζωή στην περιοχή, καθώς η μία δραστηριότητα, δεν αποκλείει την άλλη, αρκεί να παραμένουν σαφή τα όρια της ευθύνης και της αρμοδιότητας όλων των παραγόντων.

Εξάλλου, στις σύγχρονα ανεπτυγμένες κοινωνίες, οι διαφορετικές επαγγελματικές, οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες, μπορούν και πρέπει να συνυπάρχουν αρμονικά και ο Δήμος Κασσάνδρας οφείλει και πρέπει να συνδράμει προς αυτή την κατεύθυνση ουσιαστικά.

Στις Α.Φ.Κ. έχω τη μεγάλη τύχη να πηγαίνω από παιδί, ως κόρη του Σοφρωνιστικού υπαλλήλου Δημήτρη Παπαδημητρίου, ένιωσα και σήμερα, για ακόμη μία φορά πως αυτό το Κατάστημα, οφείλω και οφείλουμε ως η επόμενη διοίκηση του Δήμου, να το στηρίξουμε και να το βοηθήσουμε αφειδώς ως προς τον εκσυγχρονισμό του αλλά και ως προς την εναρμόνισή του με όλες τις άλλες εξίσου σοβαρές και προσοδοφόρες δραστηριότητες της περιοχής μας."
"Κασσάνδρα Μπροστά".


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα