Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Κυκλική Οικονομία και Κυκλική Μόδα - Ημερίδα στο ΕΠΑΛ Νικήτης

Tο 1ο Ημερήσιο ΕΠΑ.Λ Νικήτης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ» (Μ.Ν.Α.Ε), διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα στις 2 Μαρτίου με θέμα την «Κυκλική Οικονομία και την Κυκλική Μόδα».

Οι καθηγήτριες Κανέλλα Σκολίδου, Οικονομολόγος και Σοφία Αναστασίου, Φιλόλογος στο πλαίσιο της υποδράσης με τίτλο «Συνταγές Συνύπαρξης» θα ενημερώσουν τους μαθητές/τριες όμορων σχολείων για τις βασικές αρχές της κυκλικής οικονομίας, τις καταστρεπτικές συνέπειες της γρήγορης μόδας και θα συζητήσουν μαζί τους για πιθανές λύσεις.

Οι μαθητές/τριες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά παιχνίδια με αντίστοιχη θεματολογία.

Κατά την εκτέλεση του σχεδίου οι μαθητές/τριες συνέλλεξαν μεταχειρισμένα ρούχα και υλικά τα οποία ανακατασκεύασαν για να μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν. Το σχέδιο δράσης μας ονομάζεται «Συνταγές Συνύπαρξης» γιατί συνεργαζόμαστε με το 2ο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης(Ε. Ε. Ε. Ε.Κ) Πυλαίας Χορτιάτη και το Ειδικό Γυμνάσιο – Λυκείο Ε.Α.Ε Κωφών & Βαρηκόων Θεσσαλονίκης. Απώτερος στόχος της δράσης είναι η προσπάθεια των τριών σχολείων να προβληματιστούν μαθητές και μαθήτριες με διαφορετικές ικανότητες και εμπειρίες για τις περιβαλλοντικές συνέπειες της γρήγορης μόδας, να συνεργαστούν και να αποδεχθούν τη διαφορετικότητα.

Στο χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργεί και bazaar με ρούχα, κοσμήματα και αξεσουάρ από μεταποιήσεις των συλλεχθέντων υλικών.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023 και ώρα 10.30 π.μ στο θέατρο του σχολείου .

Η συντονίστρια του σχεδίου δράσης: Κανέλλα Σκολίδου, Εκπαιδευτικός 1ο Ημερήσιο ΕΠΑ.Λ Νικήτης, Msc. Οικονομολόγος ΠΕ 80

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 6948631382 ή στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα