Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Η Κ. Μάλαμα για το Διεθνές Αριστοτελικό Κέντρο στην Ολυμπιάδα

Κοινοβουλευτική ερώτηση προς το σύνολο των συναρμόδιων Υπουργείων κατέθεσε η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα σε σχέση με το κρίσιμο ζήτημα της ολοκλήρωσης των σχεδιασμών για την δημιουργία του Διεθνούς Αριστοτελικού Κέντρου στην Ολυμπιάδα.

Την ερώτηση συνυπογράφουν 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση, από το 2017 και το 2018 υπάρχουν θεσμοθετημένα πλαίσια συνεργασίας ανάμεσα στην Αριστοτέλειο Πολιτεία, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μέσα από το Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών, στο Δήμο Αριστοτέλη και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, για την δημιουργία ενός Διεθνούς Αριστοτελικού Κέντρου σε ακίνητο που ανήκει στο Δήμο Αριστοτέλη και το οποίο έχει παραχωρηθεί για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Στόχος είναι η δημιουργία ενός διεθνούς εμβέλειας ιδρύματος το οποίο θα μελετά και θα προβάλλει το αριστοτελικό έργο και το οποίο θα λειτουργεί μέσα από ένα πρίσμα επιστημονικό, εκπαιδευτικό, πολιτιστικό κι αναπτυξιακό.

Κατά την προαναφερθείσα περίοδο υποβλήθηκε κι ένα προσχέδιο για την κατασκευή, την λειτουργία και την οικονομοτεχνική βιωσιμότητα του Κέντρου από μία κοινή επιτροπή των συμβεβλημένων μερών, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία υλοποίησης του σχεδιασμού.

Όμως, από το 2020 και με την αλλαγή της διοίκησης της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αριστοτέλη, υπήρξε αδικαιολόγητη υπαναχώρηση από τα συμφωνηθέντα και το σχέδιο, με διάφορες γραφειοκρατικές δικαιολογίες, σταμάτησε, με κύρια ευθύνη της νυν Δημοτικής Αρχής.

Παρά τις διαρκείς οχλήσεις της τοπικής κοινωνίας και την τεράστια σημασία που έχει το συγκεκριμένο σχέδιο, όχι μόνο σε τοπικό και σε εθνικό επίπεδο, αλλά και σε διεθνές, οι σχεδιασμοί παραπέμπονται στις “καλένδες”.

Στο πλαίσιο αυτό οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία καλούν τους συναρμόδιους Υπουργούς να ασχοληθούν άμεσα με την προοπτική της δημιουργίας ενός Διεθνούς Αριστοτελικού Κέντρου στην Ολυμπιάδα στα αρχαία Στάγειρα και να στηρίξουν το σχέδιο συνεργασίας, έτσι όπως έχει εκπονηθεί και υπογραφεί ανάμεσα στους φορείς που συμμετέχουν στον σχεδιασμό του.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα