Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Η Κοινότητα Αγ.Νικολάου τίμησε τον συνταξιοδοτηθέντα εφημέριο π. Ιωάννη

Σε μία σεμνή, αλλά φορτισμένη συναισθηματικά, εκδήλωση, στo Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας Αγίου Γεωργίου, η Κοινότητα Αγίου Νικολάου τίμησε τον συνταξιοδοτηθέντα εφημέριο, π. Ιωάννη Κουκαλιώτη, για την πολύχρονη ιερατική θητεία του στον τόπο.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας, Αγαπητός Παρδάλης αναφέρθηκε στο πολυδιάστατο έργο του πατρός Ιωάννη στην ενορία και στην τοπική κοινωνία και τον τίμησε με ειδική πλακέτα με απόφαση του κοινοτικού συμβουλίου.

Ο πρώην δήμαρχος Σιθωνίας, Ιώαννης Τζίτζιος αναφέρθηκε στη συνεργασία του με τον πατέρα Ιωάννη και μεταξύ άλλων τόνισε: "Ο παπα Γιάννης είναι για όλους μας η χαρά της ζωής! Ἀπλός, ομιλιτικός, πρόσχαρος και ανοιχτόκαρδος. Μας δίδαξε όλα αυτά τα χρόνια της διακονίας του ότι η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση στο συνάνθρωπο, είναι έργο πραγματικής αγάπης, σεμνό και διακριτικό και γίνεται χωρίς δημοσιότητα, αλλά με απλότητα". Αναφέρθηκε στη συνέχεια στη συνεργασία τους για την αποπεράτωση του πνευματικού κέντρου, την επέκταση των κοιμητηρίων, τις διαμορφώσεις του εξωτερικού χώρου στα εξωκλήσια της Αγίας Μαρίνας, του Αγίου Γεωργίου, του Αη Γιάννη, των Αγίων Θεοδώρων και της Αγίας Παρασκευής και τέλος στην ενίσχυση του ενοριακού Ναού του Αγίου Γεωργίου με πολλές ενέργειες και στην αλλαγή των πολυελαίων. Ο κ. Τζίτζιος δώρισε στον π. Ιωάννη μια εικόνα του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι βουλευτές Χαλκιδικής, Κυριακή Μάλαμα και Απόστολος Πάνας, ο δήμαρχος Σιθωνίας, Κ. Ντέμπλας, ο πρόεδρος της ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι της Σιθωνίας.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα