Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Η 17χρονη μαθήτρια Βασιλική Τσίμπα βραβεύτηκε απ΄τον Σ. Φάμελλο για το βίντεο με θέμα «Save our planet»

Η 17χρονη μαθήτρια του ΓΕΛ Μουδανιών Βασιλική Τσίμπα, από την παραλία Διονυσίου,  κέρδισε το πρώτο βραβείο βίντεο στο Διαγωνισμό Φωτογραφίας και Βίντεο με τίτλο «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ – ΒΙΩΣΙΜΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΡΩΝ», που διοργανώθηκε από την Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε., στο πλαίσιο του έργου “EYD 2015 -Το μέλλον που θέλουμε”, που συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα EuropeAid. 

 

Ο διαγωνισμός είχε στόχο του να ευαισθητοποιήσει τους νέους στην καμπάνια «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ – EYD2015», προκαλώντας τους να γίνουν δημιουργικοί και να καταγράψουν τον τρόπο που βλέπουν το μέλλον μέσω της φωτογραφίας.

Η Κριτική Επιτροπή που συγκροτήθηκε για την αξιολόγηση των φωτογραφιών και των βίντεο, στη συνεδρίαση της απένειμε τα βραβεία ως εξής:

- Το πρώτο βραβείο βίντεο, στην ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΙΜΠΑ , με το βίντεο «Save our planet»

- Το πρώτο βραβείο φωτογραφίας, στον ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΤΟΛΙΟ, με τη φωτογραφία «Βιοποικιλότητα ».


Η απονομή των βραβείων και των επαίνων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Μαΐου 2017 και τη Βασιλική Τσίμπα τίμησε ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος.

 

Η Βασιλική Τσίμπα μίλησε στο halkidikinews.gr για την εμπειρία της αυτή και πως έφτασε στο να κερδίσει στον διαγωνισμό με ένα βίντεο που γύρισε η ίδια στον τόπο που ζει.

“Μου αρέσει να φτιάχνω ταινίες μικρού μήκους .Είχα πάρει μέρος επίσης σε διαγωνισμό του περιοδικού Sporty και κέρδισα με ένα βίντεο που είχε θέμα «bottle flip challenge».Μια μέρα στο facebook είδα την πρόσκληση της εταιρείας «Ανατολική»  για έναν διαγωνισμό για νέους από 13 έως 19 ετών με θέμα το περιβάλλον. Αποφάσισα λοιπόν να λάβω μέρος.

Τα γυρίσματα κράτησαν 3 μέρες και ήταν αρκετά δύσκολα, καθώς έπρεπε να κάνουμε τις εναέριες λήψεις με το drone και έπρεπε να υπολογίσουμε ποιες μέρες θα πηγαίναμε. Αντιμετώπισα και διάφορα προβλήματα, για παράδειγμα όταν φυσούσε ήταν πιο δύσκολες οι λήψεις και εκείνη την περίοδο λες και το έκανε επίτηδες. Φυσούσε κάθε μέρα και δεν ξέραμε αν θα προλάβουμε την προθεσμία... Τα γυρίσματα έγιναν στις περιοχές της Παράλια; Διονυσίου, στα Νέα Μουδανιά, στη Νέα Ποτίδαια και στον Άγιο Μάμα (υδροβιότοπος και φωτοβολταϊκά) . Το μοντάζ με πήρε περίπου μια εβδομάδα (βασικό μοντάζ, γραφικά, color correct και αφήγηση. Τελικά το βίντεο βγήκε πρώτο και από την κριτική επιτροπή και από την online ψηφοφορία που έγινε στο facebook (like)».

 

Η Βασιλική Τσίμπα είναι ιδιαίτερα χαρούμενη για την διάκρισή της αλλά και για το γεγονός ότι αποκόμισε μια σημαντική εμπειρία. 

«Μέσα από αυτόν τον διαγωνισμό μπόρεσα να κατανοήσω τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης και γενικά το περιβάλλον στο οποίο ζούμε, γιατί άλλο να τα βλέπεις από την τηλεόραση και άλλο από κοντά.  Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα για να τα δείξω έτσι όπως είναι και στον κόσμο για να καταλάβει ο καθένας μας το πρόβλημα. Πιστεύω πως αν αλλάξουμε νοοτροπία και κατανοήσουμε περισσότερο το περιβάλλον στο οποίο ζούμε, ίσως μπορέσουμε να βελτιώσουμε την κατάσταση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την αδερφή μου που είναι 12 χρόνων  και με βοήθησε αρκετά με κάποια πλανά που τράβηξε, την οικογένεια μου που ήταν διπλά μου και με συμβούλεψε μέχρι να βγει αυτό το αποτέλεσμα» λέει η Βασιλική Τσίμπα.

halkidikinews.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα