Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Αυγενάκης απ΄τον Πολύγυρο: "Δεν ψηφίζουμε την πολιτική απάτη Τσίπρα"

Για «ψέματα, διαπλοκή, παρακμή και αμοραλισμό» κατηγόρησε ο Γραμματέας της Ν.Δ. κ. Λ. Αυγενάκης την Κυβέρνηση, στο πλαίσιο της Νομαρχιακής Συνέλευσης των Στελεχών της ΝΔ του Ν. Χαλκιδικής που πραγματοποιήθηκε, χθες Παρασκευή, 12 Μαΐου, στα γραφεία της ΝΟΔΕ ενόψει της ψήφισης της συμφωνίας από τη Βουλή. «Η χώρα βρίσκεται σε έναν επικίνδυνο και καταστροφικό πολιτικό δρόμο, που ξεκίνησε πριν από τις εκλογές του 2015 και καταλήγει σε ένα ακόμη Μνημόνιο».

Όπως τόνισε ο Γραμματέας της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης: «Δυστυχώς, έχουμε τη μεγαλύτερη ενορχηστρωμένη προσπάθεια αποπροσανατολισμού που έχει γίνει ποτέ. Ψέματα, διαπλοκή, παρακμή και αμοραλισμός. Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 βασίστηκε σε μύθους και από μύθους συντηρείται. Πρώτος μύθος: Το τέλος της λιτότητας και το σκίσιμο των Μνημονίων. Δεύτερος μύθος: Το ψεύτικο εμπόριο πατριωτισμού, την δήθεν αντίσταση στους ξένους και την τάχα ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας. Τρίτος μύθος: Η δήθεν μάχη με το παλιό και τη διαπλοκή. Και στα τρία έγιναν τα ακριβώς αντίθετα.»

Σχολιάζοντας τα αντίμετρα ο κ. Λ. Αυγενάκης είπε: «τα αντίμετρα είναι μια μεγάλη απάτη! Ο κ. Τσίπρας παίρνει λεφτά από τους Έλληνες και μοιράζει σανό! Για εμάς τα αντίμετρα είναι μειώσεις φόρων, δεν είναι συσσίτια. Τι λέει ο κ. Τσίπρας; «Θα στύψω τους Έλληνες και μετά θα τους δώσω συσσίτια». Δεν μπορεί το όραμα μιας κοινωνίας και ενός κοινωνικού Κράτους να είναι πώς θα ταΐζουμε τους πεινασμένους. Αυτό πρέπει να γίνεται ούτως ή άλλως. Δεν μπορεί να λέμε ότι θα δώσουμε συσσίτια, άμα πιάσουμε 4,5% πλεόνασμα».

Ο Γραμματέας της Ν.Δ. καυτηρίασε και τις διαρροές της Κυβέρνησης ότι ο Υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος, υποσχέθηκε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τη μείωση του συντελεστή Φ.Π.Α. στα αγροτικά εφόδια από το 24% στο 13%, από την 1η Ιουλίου 2017, λέγοντας: «Μακάρι να μην είναι άλλη μια αναξιόπιστη δήλωση του Υπουργού, που απειλούσε με παραίτηση στην περίπτωση μείωσης του αφορολόγητου κάτω από τα 9.000 ευρώ! Εφόσον ισχύει, τον καλωσορίζουμε στην πρόταση της Νέας Δημοκρατίας και του Προέδρου της κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, 8 μήνες πριν. Η εξαγγελία του Υπουργού γίνεται στο φόντο της μείωσης του αφορολόγητου και των αγροτών στις 6.000 ευρώ και ακόμη χειρότερα, της νέας αύξησης των ασφαλιστικών τους εισφορών, που φέρνει το τέταρτο Μνημόνιο. Σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη εξαγγελία μοιάζει με "τυράκι" για τους κυβερνητικούς βουλευτές, που ετοιμάζονται να ψηφίσουν το τέταρτο Μνημόνιο». 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα