Παρασκευή, 03 Μαϊος 2024

Ε Επικαιρότητα

Ολοκληρώθηκε το έργο για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής Αλμύρας Ν. Μουδανιών

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του έργου: “Αντιπλημμυρική προστασία ρέματος περιοχής Αλμύρας Ν. Μουδανιών”, προϋπολογισμού δημοπράτησης 1.574.800€.

Πρόκειται ουσιαστικά για την κατασκευή μιας δεξαμενής ανάσχεσης πλημμύρας (με επιφάνεια στέψης περίπου 73.000μ² και ωφέλιμο όγκο 230.700μ³) μετά των συνοδών έργων αυτής. Στόχος της είναι να απαλλάξει τις γειτονικές περιοχές από τους κινδύνους πλημμύρας με ελεγχόμενη εκκένωση των νερών, που θα συγκρατεί.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ 2014-2020 κι είναι ένα από τα έργα προς την κατεύθυνση της αντιπλημμυρικής προστασίας των Ν. Μουδανιών.

Παράλληλα συνεχίζονται οι εργασίες του έργου: «Εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων χαμηλής περιοχής Ν. Μουδανιών», συνολικού προϋπολογισμού 7.000.000 € στην χαμηλή υψομετρικά περιοχή του οικισμού των Ν. Μουδανιών, που εκτείνεται από το ύψος του ΚΤΕΛ μέχρι τη θάλασσα και από την οδό Ελευθερίας μέχρι την οδό Ηλιοπούλου.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα