Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Έκλεψαν χαλκό από μετασχηματιστές και τρία αυτοκίνητα σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Οι συντονισμένες έρευνες των αστυνομικών του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Νέων Μουδανιών, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση κλοπών χαλκού από μετασχηματιστές ρεύματος και κλοπών τριών οχημάτων σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική και τον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος 6 ημεδαπών ηλικίας 23 έως 36 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

 

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, τον περασμένο Απρίλιο, 3 από τα παραπάνω άτομα, χρησιμοποιώντας δύο οχήματα που είχαν αφαιρέσει από περιοχές της Θεσσαλονίκης, μετέβησαν σε περιοχή της Χαλκιδικής και αφαίρεσαν ποσότητα χαλκού από μετασχηματιστή ρεύματος, ενώ αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν ακόμη ένα μετασχηματιστή σε κοντινή απόσταση, χωρίς να τα καταφέρουν. 

 

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, το ίδιο διάστημα ενεργώντας με διαφορετικές συνθέσεις, αφαίρεσαν ποσότητες χαλκού από τρεις μετασχηματιστές ρεύματος σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, ενώ ενέχονται σε ακόμη μία κλοπή αυτοκινήτου στη Χαλκιδική.

Τα δύο κλεμμένα οχήματα που χρησιμοποιήθηκαν για την διάπραξη της κλοπής, εντοπίσθηκαν και θα αποδοθούν στους ιδιοκτήτες τους. 

Η ζημία που προκάλεσαν στους παραπάνω μετασχηματιστές ρεύματος εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 26.000 ευρώ.

Η έρευνα συνεχίζεται για να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή και άλλων συνεργών τους, καθώς και η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

halkidikinews.gr

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα