Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Επικαιρότητα

Ο δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι Αριστοτέλη διέκοψαν τη λειτουργία γεωτρύπανου στην Τσικάρα

Τη διακοπή λειτουργίας του γεωτρύπανου στην περιοχή «Τσικάρα» της Μ. Παναγίας έκαναν πράξη για δύο ώρες σήμερα με τη φυσική τους παρουσία ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, Γιώργος Ζουμπάς και δημοτικοί σύμβουλοι. 

 

Χθες είχε προηγηθεί ανακοίνωση του Δήμου, μετά από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία ζητούσε μεταξύ άλλων και το σταμάτημα των ερευνητικών γεωτρήσεων από την Εταιρεία Ελληνικός Χρυσός.

Ο Δήμαρχος μαζί μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου βρέθηκαν το πρωί στην περιοχή όπου βρίσκεται και ο αντιδήμαρχος Αργύρης Τσακνής ανέβασε και σχετικές φωτογραφίες στα κοινωνικά δίκτυα. 

 

Ο Δήμος Αριστοτέλη εξέφρασε την ανησυχία του δίοτι η δραστηριότητα αυτή είναι σε κοντινή απόσταση από υδρευτικές γεωτρήσεις που εφοδιάζουν με νερό τους 3.000 κατοίκους της Μεγάλης Παναγίας και υποστηρίζει, ότι θα προκαλέσει μείωση της ποσότητας αλλά και ρύπανση του νερού που θα έχουν στη διάθεσή τους οι κάτοικοι της περιοχής.  

 

«Στην Τσικάρα ανεβήκαμε ο δήμαρχος και η πλειοψηφούσα παράταξη, είδαμε από κοντά τι συμβαίνει και σε τι απόσταση προσπαθούν να κάνουν τις ερευνητικές γεωτρήσεις, ερευνητικές για την εταιρεία, καταστροφικές για μας. Η άδεια που έχει η εταιρεία είναι για 35 γεωτρήσεις. Αυτό που θέλουμε είναι να σταματήσουν οριστικά οι γεωτρήσεις που όχι μόνο θα προκαλέσουν υποβιβασμό της στάθμης του νερού, αλλά υπάρχει πολύ σοβαρός κίνδυνος να ρυπάνουν και το νερό που θα απομείνει, καθώς τρυπώντας μέσα στο πέτρωμα αυτό θρυμματίζεται, διαλύεται και όλα τα βαριά μέταλλα θα μεταφερθούν στο νερό κάτι που έγινε και στο Νεοχώρι και στο Στρατώνι που εξαιτίας των εργασιών της εταιρείας, δεν έχει πλέον δικό του νερό και παίρνει από την Ιερισσό. Αυτό συνιστά ακόμη σοβαρότερο κίνδυνο» τονίζει μιλώντας στον ρ/σ Κόκκινο και στον Απόστολο Λυκεσά, ο ομότιμος καθηγητής Εδαφολογίας και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κυριάκος Παναγιωτόπουλος. 

halkidikinews.gr

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα