Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Σύλληψη αλλοδαπών για κατοχή λαθραίων τσιγάρων και καπνού

Πέντε (05) αλλοδαποί συνελήφθησαν από στελέχη του  γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, για κατοχή λαθραίων καπνικών προϊόντων και, κατά περίπτωση,  για απείθεια και αντίσταση.

 

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών που πραγματοποιεί το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και την αποφυγή έκνομων πράξεων.

 

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και συντονισμένων ενεργειών, εντοπίστηκαν στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης δύο 24χρονοι, ένας 25χρονος και ένας 30χρονος  να ξεφορτώνουν από Ι.Χ.Ε όχημα με σκοπό να τα αποθηκεύσουν σε οικία, τρία (03) χαρτοκιβώτια, τα οποία περιείχαν πεντακόσιες ενενήντα (590) συσκευασίες λαθραίου καπνού, χίλια πεντακόσια (1500) πακέτα λαθραίων τσιγάρων, ενώ ο ένας 24χρονος προέβαλε αντίσταση και προσπάθησε να διαφύγει κατά τη διάρκεια της σύλληψής του. Επίσης, συνελήφθη ένας 28χρονος αλλοδαπός, ο οποίος προσήλθε στην εν λόγω οικία, καθότι το μισθωτήριο συμβόλαιο είναι στο όνομά του.

Ακολούθησε νομότυπη έρευνα στην οικία, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμη διακόσιες ενενήντα μία συσκευασίες (291) λαθραίου καπνού των πενήντα (50) γραμμαρίων και πεντακόσια εβδομήντα (570) πακέτα λαθραίων τσιγάρων διαφόρων επωνυμιών.

 

Από τη Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν συνολικά δύο χιλιάδες εβδομήντα (2070) πακέτα τσιγάρων διαφόρων επωνυμιών και σαράντα τέσσερις χιλιάδες και πενήντα (44.050) γραμμάρια  καπνού σε συσκευασίες των πενήντα (50) γραμμαρίων. Επίσης κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε όχημα, πέντε (05) κινητά τηλέφωνα, δύο (02) ράδιο – cd, το χρηματικό ποσό των εκατόν εβδομήντα ευρώ (170€) που βρέθηκε στην οικία και το χρηματικό ποσό των εκατόν δέκα (110) ευρώ, το οποίο έφερε επάνω του ο 25χρονος.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα