Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Κάρτες σίτισης: Πιστώνονται στις 8 και 9 Φεβρουαρίου

Από το απόγευμα της Τετάρτης 8 μέχρι και την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017, θα κατατεθούν τα χρήματα, ώστε να γίνει η «φόρτιση» στην Κάρτα Σίτισης 2017 για τους δικαιούχους του προγράμματος για την «Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης», όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

 

Το ποσό που θα πιστωθεί, ανέρχεται σε 13.491.800 ευρώ και αφορά σε 120.097 δικαιούχους του προγράμματος. Πρόκειται για την τελευταία ενεργοποίηση της Κάρτας Σίτισης 2017, μετά την παράταση του προγράμματος έως τις 31 Ιανουαρίου 2017.

 

Σε 700.000 άτομα που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας θα καταβληθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), συνολικού ύψους 760 εκατ. ευρώ. Η παράταση εφαρμογής προγραμμάτων κοινωνικής προστασίας για την εξυπηρέτηση αναγκών των ευάλωτων ομάδων προτείνεται με τροπολογία του υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών, με τίτλο «Υποχρεωτικός έλεγχος των ετήσιων και των ενοποιημένων χρηματοοικονομικών καταστάσεων, δημόσια εποπτεία επί του ελεγκτικού έργου και λοιπές διατάξεις».

 

Η αίτηση για συμμετοχή στο ΚΕΑ - Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης γίνεται από το μέλος του νοικοκυριού το οποίο υπέβαλε την πλέον πρόσφατη φορολογική δήλωση ή από τον/τη σύζυγό του. Είτε απευθείας από τον αιτούντα μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης www.keaprogram.gr.

 

Πόσα χρήματα θα πάρουν οι δικαιούχοι:

  • Για άγαμο προβλέπεται ποσό 200 ευρώ/μήνα
  • Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος της οικογένειας προβλέπονται 100 ευρώ/μήνα
  • Για κάθε ανήλικο μέλος της οικογένειας προβλέπονται 50 ευρώ/μήνα.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα