Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα και φέτος

Τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει την θέσπιση και για φέτος της δυνατότητας για λήψη των πινακίδων κυκλοφορίας με το μήνα. Την ίδια ώρα, θεσπίζονται αλλαγές στην προθεσμία υποβολής της δήλωσης ακινήτων Ε9 με παράλληλη διαγραφή προστίμων.



Ειδικότερα, σύμφωνα με τις τροπολογίες:

- για το έτος 2019 θεσπίζεται η δυνατότητα άρσης ακινησίας οχημάτων με μερικό χρονικό διάστημα. Ειδικότερα οι φορολογούμενοι που θα πάρουν πίσω τις πινακίδες κυκλοφορίας για 1 μήνα θα επιβαρυνθούν με τα τέλη κυκλοφορίας 2 μηνών (2/12 του ετήσιου τέλους), για 3 μήνες καταβάλλονται τέλη 4 μηνών (4/12 του ετήσιου τέλους) και για λήψη των πινακίδων κυκλοφορίας έως το τέλος του έτους θα καταβάλλονται τα τέλη για τους υπολοιπόμενους μήνες προσαυξημένα κατά τα τέλη δυο μηνών.

Για παράδειγμα φορολογούμενος που θα διαθέτει ΙΧ 2000 κυβικών μοντέλο του 2009 βαρύνεται με ετήσια τέλη 690 ευρώ. Για να πάρει τις πινακίδες κυκλοφορίας για 1 μήνα θα καταβάλλει τέλη 115 ευρώ, για 3 μήνες θα καταβάλλει 230 ευρώ και για λήψη των πινακίδων κυκλοφορίας τον ερχόμενο Ιούνιο θα κατραβάλλει τα τέλη κυκοοφορίας 9 μηνών, δηλαδή 517,5 ευρώ.



Με την ίδια τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών:

-    καθορίζεται νέα προθεσμία υποβολής τροποποιητικής δήλωσης ακινήτων Ε9 στις περιπτώσεις μεταβολής της ακίνητης περιουσίας κάθε φορολογούμενου. Αντί για την προθεσμία 30 ημερών από τη σύνταξη του συμβολαίου, όλες οι μεταβολές θα μπορούν να δηλωθούν εμπρόθεσμα έως το τέλος Μαϊου του επόμενου έτους από αυτό της μεταβολής
-    όλοι οι φορολογούμενοι μπορούν να προχωρήσουν στη διόρθωση του Ε9 χωρίς πρόστιμα έως τη δημοσίευση της τροπολογίας στο ΦΕΚ
-    τυχόν πρόστιμα που εκκρεμούν για εκπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 παραγράφονται. Δεν ισχύει το ίδιο για όσα έχουν ήδη βεβαιωθεί που θα πρέπει να πληρωθούν κανονικά.

πηγή: ant1news.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα