Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Διέλυσαν το συλλαλητήριο - Επεισόδια και κόλαση από χημικά

Επεισόδια από κουκουλοφόρους, εκτεταμένη χρήση χημικών, λιπόθυμοι διαδηλωτές, τραυματίες και μαχαιρώματα. Αυτή είναι η εικόνα από το κέντρο της Αθήνας μετά το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που άρχισε να διαλύεται άρον άρον καθώς τα ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών ύστερα από την επίθεση που τους έκανε μικρή ομάδα κουκουλοφόρων με λοστάρια και πέτρες, στα σκαλάκια της Βουλής.

 

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν, κατά πληροφορίες, περί τους 200.000 πολίτες που θέλησαν να διαδηλώσουν κατά της χρήσης του ονόματος Μακεδονία από την ΠΓΔΜ. Η αστυνομία την ίδια ώρα δεν βλέπει πάνω από 60.000 διαδηλωτές στο Σύνταγμα. 

 

Τα έκτροπα ξεκίνησαν όταν ομάδα κουκουλοφόρων με λοστάρια επιτέθηκαν στα ΜΑΤ με λοστάρια και πέτρες στα σκαλάκια της Βουλής. Τα ΜΑΤ κατά πληροφορίες ενημέρωσαν ότι δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα πλήθη και έλαβαν εντολή να κάνουν χρήση δακρυγόνων. 

Τα επεισόδια επεκτάθηκαν και στο πλάι στη Βουλή με κουκουλοφόρους να ρίχνουν και φωτοβολίδες προς τα ΜΑΤ, ενώ αργότερα τα επεισόδια συνεχίστηκαν στη Λ.Αμαλίας μπροστά από τη Βουλή. 

 

Η αστυνομία προχώρησε σε εκτεταμένη χρήση χημικών τόσο στο πάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος, όσο και στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Β.Σοφίας, δηλαδή μέσα στο πλήθος των συγκεντρωμένων. 

 

Ακολούθησε χάος και πανικός. 

Πανικόβλητοι διαδηλωτές έτρεχαν προς το Κολωνάκι για να μπορέσουν να πάρουν ανάσα, ενώ άλλοι βρήκαν καταφύγιο στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάννια. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα με την ηλικιωμένη ημι-λιπόθυμη διαδηλώτρια. 

 

Οι εικόνες που διαδραματίστηκαν προκαλούν ντροπή. Ηλικιωμένες λιποθύμησαν, άλλοι ήταν σε ημι-λιπόθυμη κατάσταση, έψαχναν λάστιχα για να ρίξουν νερό στο πρόσωπό τους, κομμάτια με ύφασμα για να τα βάλουν σε στόμα και μύτη για να προσπαθήσουν να πάρουν ανάσα. 

 

Πηγή:  iefimerida.gr 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα