Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Μεγάλη κινητοποίηση για το συλλαλητήριο την Κυριακή στο Σύνταγμα

Στο αποκορύφωμα βρίσκονται οι προετοιμασίες για το μεγάλο συλλαλητήριο της Κυριακής στην Αθήνα, κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και της πρόθεσης της κυβέρνησης να την επικυρώσει, κόντρα στην επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων.

 

Αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των λεωφορείων, απ΄ολόκληρη την Ελλάδα, σύμφωνα με την Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Από τη Χαλκιδική θα φύγουν λεωφορεία από Άφυτο, Αγ. Νικόλαο και Νικήτη και από το Χλιάπας Tours, 6987254809.

 

Η «Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας», που διοργανώνει τη μεγάλη κινητοποίηση, όπως συνέβη και πριν από ένα χρόνο με τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αισιοδοξεί πως η παρουσία του κόσμου θα είναι μαζική και δεν θα μπορέσει να περάσει απαρατήρητη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τους «πρόθυμους» βουλευτές, που έχουν ταχθεί υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών που χαρίζει όνομα, εθνότητα και γλώσσα στα Σκόπια.

 

«Ξαφνιάστηκαν. Δεν περίμεναν ότι μέσα σε μια εβδομάδα μπορούμε να διοργανώσουμε συλλαλητήριο, που θα αποδειχθεί πολύ πιο μαζικό από το προηγούμενο και σίγουρα δεν θα μπορούν να το παραβλέψουν» λέει στο protothema.gr το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής κ.Μιχάλης Πατσίκας, καταγγέλλοντας προσπάθειες εκφοβισμού ώστε να μην φτάσει ο κόσμος στην πλατεία Συντάγματος.

«Απευθύνουμε γενικό προσκλητήριο προς όλους του Έλληνες να βρεθούν σε ένα ακόμη μεγάλο συλλαλητήριο την ύστατη στιγμή για την αποτροπή της προδοσίας της Μακεδονίας την Κυριακή 20 Ιανουαρίου και ώρα 14:00 στο Σύνταγμα. Είναι ο μόνος δημοκρατικός τρόπος για να μη φέρουν το θέμα για ψήφιση στη Βουλή. Αν το τολμήσουν όμως θα είμαστε και πάλι εκεί.

Είμαστε μυριάδες, είμαστε ενωμένοι, είμαστε Έλληνες, είμαστε το αφεντικό της χώρας και εμείς θα δώσουμε τη λύση» αναφέρει μεταξύ άλλων ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, που ήδη έχει στήσει το «στρατηγείο» της στο κέντρο της Αθήνας και συντονίζει όλες τις κινήσεις για την εκδήλωση της Κυριακής.

 

Στο συλλαλητήριο οι Δήμοι της Κεντρικής Μακεδονίας 

Οι δήμοι της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως και η Περιφέρεια θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που θα γίνει στην Αθήνα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, όπως έκαναν γνωστό ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), Λάζαρος Κυρίζογλου.

«Καλώ όλους τους Μακεδόνες αλλά και όλους τους Έλληνες, να δώσουν ένα δυναμικό παρόν στο συλλαλητήριο στην Αθήνα. Οι στιγμές είναι ιστορικές και η ευθύνη όλων μας πολύ μεγάλη», είπε ο κ. Τζιτζκώστας, ενώ από την πλευρά του ο κ. Κυρίζογλου ανέφερεότι «με βάση τις ομόφωνες αποφάσεις τις οποίες έχουμε πάρει στο διοικητικό συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, πρώτον: είμαστε αντίθετοι με τη συμφωνία των Πρεσπών, διότι τη θεωρούμε μια εθνικά και διπλωματικά κακή συμφωνία, επιζήμια για τα εθνικά μας συμφέροντα, δεύτερον: θα συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο των Αθηνών και ως ΠΕΔ και κάθε δήμος χωριστά, στο πλαίσιο των αποφάσεων που έχουμε πάρει, τρίτον: ζητάμε από τους Ελληνες βουλευτές και από τα κόμματα να μην ψηφίσουν τη συμφωνία και τέταρτον: ανάλογα με την πορεία που θα έχει το θέμα θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας».

 

Στο μεταξύ, έχει δρομολογηθεί για το πρωί της Κυριακής έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) στην Αθήνα, προκειμένου να υπάρξει πανελλαδική αντίδραση αιρετών της Τ.Α. και αίτημα για διεξαγωγή δημοψηφίσματος, που υπάρχει σκέψη να κατατεθεί ως αίτημα δημάρχων της Βόρειας Ελλάδας προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Να σημειωθεί πως 67 συνολικά δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Αν. Μακεδονίας και Θράκης είναι κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και μόνο 5 δηλώνουν υπέρ ή κρατούν ουδέτερη στάση. 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα