Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Συμφώνησαν για το ΕΣΡ - Ποια είναι η νέα σύνθεσή του

Σε συμφωνία για τη συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, με την απαιτούμενη κατά το Σύνταγμα πλειοψηφία των 4/5, κατέληξαν την Πέμπτη κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία μετά τη συναινετική πρόταση του πρόεδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση. Eίχαν μεσολαβήσει έξι άκαρπες συνεδριάσεις της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής έως ότου δοθεί τέλος στη διελκυστίνδα. 

Είκοσι βουλευτές υπερψήφισαν την πρόταση του Νίκου Βούτση (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΔΗΣΥ, Το Ποτάμι) ενώ τέσσερις βουλευτές από ΚΚΕ, Ένωση Κεντρώων και Χρυσή Αυγή δηλώσαν «παρών».

Ο κ. Βούτσης πρότεινε για πρόεδρο του ΕΣΡ τον τέως πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Αθανάσιο Κουτρομάνο (πρόταση της ΝΔ) και για αντιπρόεδρο τον δημοσιογράφο και πανεπιστημιακό, Ροδόλφο Μορώνη.

 

Μέλη του ΕΣΡ είναι οι: Πόπη Διαμαντάκου, Βασίλης Καραποστόλης, Νίκος Κιάος, Γιώργος Πλειός (στη θέση του Βασίλη Κουφόπουλου που προτάθηκε αρχικά από τον πρόεδρο της Βουλής), Λίλιαν Μήτρου, Δήμητρα Παπαδοπούλου και Γιώργος Σαριδάκης.

 

Αμέσως μετά τη συγκρότηση του ΕΣΡ, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς χαρακτήρισε εξαιρετικά θετική στιγμή το γεγονός επίτευξης συναίνεσης για το ΕΣΡ, σημειώνοντας πως πλέον η χώρα αποκτά μετά από πολλά χρόνια ΕΣΡ με νόμιμη σύνθεση.

Σημειώνει πως πλέον ο δρόμος για τον διαγωνισμό και την αδειοδότηση είναι ανοιχτός, υπογραμμίζοντας πως κανείς πλέον δεν υποστηρίζει πως δεν πρέπει να καταβληθεί τίμημα για την πανελλαδική εμβέλεια.

Ο κ. Παππάς δηλώνει πως όλες οι δυνατότητες που ανέπτυξε κατά τη διεξαγωγή του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες είναι στη διάθεση του νέου ΕΣΡ.

Από την πλευρά της, η Νέα Δημοκρατία τονίζει πως η κυβέρνηση υπέστη μγάλη πολιτική ήττα και ετράπη σε άτακτη υποχώρηση, σημειώνοντας πως με την αποφασιστική στάση της Νέας Δημοκρατίας απετράπη το επιχειρούμενο "μιντιακό πραξικόπημα".

Όπως σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση με τη συμφωνία για συγκρότηση του ΕΣΡ διασφαλίστηκε πως κανένα κανάλι δεν πρόκειται να κλείσει και πως καμία θέση εργασίας δεν πρόκειται να χαθεί.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα