Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς στο 12ο Συνέδριο ΝΔ

Ως τη μεγαλύτερη κατάκτηση στην ιστορία του ελληνικού έθνους χαρακτήρισε την ένταξη της χώρας στην ΕΕ, ο Μαργαρίτης Σχοινάς, επισημαίνοντας πως τα σύνορά μας είναι και σύνορα της Ευρώπης, την ώρα που κοινοτικοί πόροι στήριξαν την ελληνική οικονομία.

 

Μιλώντας στο Συνέδριο της ΝΔ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε πως 40 χρόνια μετά θα πρέπει να έχουμε το θάρρος να αναλογιστούμε και τα διδάγματα αυτής της ιστορίας. «Υπάρχουν δύο λόγοι που πρέπει να το κάνουμε. Πρώτον βγαίνουμε από μια πρωτοφανή κρίση και πρέπει να το κάνουμε για να μην το ξανακάνουμε και δεύτερον πρέπει να είμαστε η άγκυρα σε μια περιοχή αστάθειας. Πρέπει να ολοκληρώσουμε την αναμόρφωση της ΟΝΕ και να δουλέψουμε με τους αρχιτέκτονες της Ευρώπης, να χτίσουμε μια ΟΝΕ που θα ενώνει, να κάνουμε μια ολοκληρωμένη πολιτική μετανάστευσης, να συμφωνήσουμε για το μέλλον των κοινοτικών χρηματοδοτήσεων» είπε. Προσέθεσε πως αντίστοιχα διδάγματα προβάλλουν και για τα μελλούμενα στη χώρα μας.

 

«Να φτιάξουμε ένα σοβαρό κράτος, μια οικονομία που θα γεννά ευκαιρίες και όχι χρέη, μια παιδεία που δεν θα τραβά όλους προς τα κάτω, με δαπάνες άμυνας και υγείας που θα λειτουργούν υπέρ των πολιτών», επισήμανε.

 

Σύμφωνα με τον κ. Σχοινά, πρέπει να μιλήσουμε για το μέλλον χωρίς ταμπού αλλά με επιχειρήματα. «Η έγνοια μας είναι να δώσουμε απαντήσεις για το πού πάει η Ευρώπη» είπε, τονίζοντας πως η ΝΔ έχει ευθύνη να αντιπαρατεθεί στους ακραίους λαϊκιστές που θέλουν να καταστρέψουν την Ευρώπη. «Αυτοί πρέπει να ηττηθούν στην πράξη» είπε χαρακτηριστικά.

 

«Ζήσαμε μαύρες στιγμές με την Ελλάδα να είναι στον προθάλαμο της εξόδου από την Ευρωζώνη. Ποτέ δεν πρέπει να επιτρέψουμε να επαναληφθεί αυτό το έργο. Το είδαμε και ξέρουμε πώς τελειώνει. Ποτέ ξανά περιπέτειες, ποτέ ξανά λαϊκισμός, όλοι μαζί για μια ευρωπαϊκή Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Σχοινάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα