Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Στο έλεος του κυκλώνα πολλές περιοχές -VIDEO/ΦΩΤΟ-

Εικόνες βιβλικής καταστροφής παρατηρούνται σε πολλά σημεία του Δήμου Άργους – Μυκηνών από το πέρασμα του  κυκλώνα Ζορμπά. Συγκεκριμένα, το ποτάμι Ξεριά ξεχείλισε με αποτέλεσμα το νερό να «εισχωρήσει» μέχρι την πόλη.

 

Δείτε το βίντεο από την Καλαμάτα, όπου οι άνεμοι έχουν ξυλώσει μέχρι και τις πλάκες στο λιμάνι:

 H υπερχείλιση προκάλεσε προβλήματα στην κυκλοφορία, ενώ ντόπιοι έχουν βγει με σκούπες στους δρόμους για να απομακρύνουν τα νερά, ενώ χείμαρρος παρέσυρε αυτοκίνητο. Μάλιστα, στον κεντρικό δρόμο πριν το Κουτσοπόδι υπάρχει γυναίκα εγκλωβισμένη σε αυτοκίνητο. 

 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχουν ήδη γίνει οκτώ κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ΙΧ αυτοκίνητα, ενώ άλλες οκτώ από σπίτια στην ευρύτερη περιοχή του Άργους. 

 

 

Παράλληλα, το ποτάμι Πάνιτσα έσπασε στο ύψος του ΚΕΓΕ στη Νέα Κίο με τους κατοίκους να βρίσκονται σε κατάσταση πανικού, ενώ σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι αστυνομικές δυνάμεις προχωρούν σε εκκενώσεις σπιτιών προς ασφαλέστερα μέρη.  Πληροφορίες κάνουν λόγο και για έναν αγνοούμενο.

 

Στην περιοχή έχουν φτάσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τους διπλανούς νομούς.

Την ώρα αυτή έκτακτη σύσκεψη στο δημαρχείο του Άργους. Όλες οι αρχές του νομού μαζί με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, τον Περιφερειακό Διοικητή της Πυροσβεστικής και τους βουλευτές αναζητούν σανίδα σωτηρίας

 

Αναμονή για την εκτίμηση της κατάστασης από τις αρχές και για τα μέτρα που θα αποφασιστούν.

Τέλος να σημειωθεί ότι οι συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις έουν δημιουργήσει προβλήματα και στις περιοχές Μύλων, Κεφαλαρίου, Κιβερίου και Σκαφιδακίου.

Πηγές: argolikeseidhseis.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ, 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα