Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Έρχονται τα νέα χαρτονομίσματα 100 και 200 ευρώ

Νέα εμφάνιση αποκτούν τα χαρτονομίσματα των 100 και 200 ευρώ, με ενισχυμένα τα χαρακτηριστικά που τα προστατεύουν απ' την πλαστογράφηση αλλά και μικρότερο μέγεθος.

 

Τα νέα χαρτονομίσματα, που παρουσίασε σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, έχουν το ίδιο ύψος με εκείνα των 50 ευρώ ώστε να είναι πιο δύσκολο να σκιστούν.

Επίσης, έχουν βελτιωμένο ολόγραμμα που δείχνει μικρά σύμβολα του ευρώ να κινούνται γύρω απ' τον αριθμό.

Όπως τόνισε το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ Ιβ Μερς κατά τη διάρκεια της παρουσίασής τους, με τη μετάβαση στα νέα τραπεζογραμμάτια των 100 και 200 ευρώ ολόκληρη η σειρά των τραπεζογραμματίων ευρώ θα εξακολουθεί να παρέχει μεγάλη προστασία έναντι της παραχάραξης.

Έτσι, όχι μόνο ενισχύεται περισσότερο η ασφάλεια των τραπεζογραμματίων ευρώ, αλλά και διευκολύνεται η εξακρίβωση της γνησιότητάς τους και ο χειρισμός τους.

Ανέφερε επίσης ότι περισσότερα από ένα εκατομμύριο μηχανήματα αυτόματης ανάληψης θα πρέπει να προσαρμοστούν ανάλογα προτού κυκλοφορήσουν στην αγορά τα νέα χαρτονομίσματα. Το τελευταίο αναμένεται να γίνει στις χώρες της Ευρωζώνης στις 28 Μαΐου.

protothema.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα