Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Ο Κ. Μητσοτάκης στα περίπτερα της 83ης ΔΕΘ

Στα περίπτερα της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ξεναγήθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ συνομίλησε με εκθέτες, αλλά και με το κοινό.

 

Στις 10.30 έφτασε στα γραφεία της διοίκησης της ΔΕΘ Helexpo, όπου ο πρόεδρος της, Αναστάσιος Τζήκας, τον ενημέρωσε για τα στοιχεία που συνθέτουν τη φετινή διοργάνωση. Παρουσίασε στον κ. Μητσοτάκη το σχέδιο ανάπλασης της ΔΕΘ ύψους 120 εκατ. ευρώ, η οποία προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί το 2026. Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη συμφωνία του με το σχέδιο ανάπλασης και είπε ότι αυτό θα λειτουργήσει αναπτυξιακά και για τη διεθνή έκθεση και για την πόλη της Θεσσαλονίκης.

 

Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε επίσης συνάντηση και με εκπροσώπους του σωματείων των εργαζομένων στη ΔΕΘ. Στην αρχή της συνάντησης ο πρόεδρος της ΝΔ παρατήρησε ότι τα τηλεοπτικά συνεργεία είναι περισσότερα σε σχέση με πέρυσι κι όταν οι φωτορεπόρτερ του ζήτησαν να κοιτάξει από την άλλη πλευρά για να τραβήξουν φωτογραφίες ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε: «Κοιτάζω το ίδιο καλά και αριστερά και δεξιά».

Αμέσως μετά άρχισε περιοδεία στα περίπτερα, συνοδευόμενος από τον γραμματέα της πολιτικής επιτροπής, Λευτέρη Αυγενάκη, βουλευτές και στελέχη του κόμματος.

 

 

Από τη βόλτα του προέδρου, δεν έλειψαν οι εκπλήξεις αλλά και τα «καρφιά». Περνώντας από το περίπτερο του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων και ενώ του ζητήθηκε από τους δημοσιογράφους του ΑΠΕ -ΜΠΕ να κάνει δηλώσεις, ο κ. Μητσοτάκης αρκέστηκε στο να σχολιάσει : «Πολύ ωραία τα βλέπουμε τα πράγματα με τον Τσίπρα».

 

Δώρα φανέλες από Άρη και Ηρακλή και τα... εγκαίνια της νέας Τούμπας

 

Ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε επίσης το περίπτερο του Άρη, όπου ο πρόεδρος της ομάδας του χάρισε μία φανέλα  με το όνομά του και τον αριθμό 1, ως μία συμβολική κίνηση για την πρωτιά στις επερχόμενες εκλογές. Στη συνέχεια, πέρασε από το αντίστοιχο του Ηρακλή, όπου και εκεί πήρε ως δώρο μία φανέλα με τον αριθμό 110, όσα και τα χρόνια του «Γηραιού».

 

O κ.Μητσοτάκης επισκέφθηκε και το σταντ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, όπου τον υποδέχθηκαν ο ζωντανός θρύλος της ομάδας, Γιώργος Κούδας, ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ και νυν ευρωβουλευτής της ΝΔ, Θεόδωρος Ζαγοράκης, ο βουλευτής του κόμματος, Σταύρος Καλαφάτης και ο πρώην γενικός γραμματέας δημοσίων έργων Στράτος Σιμόπουλος.

Σε μία σύντομη συνομιλία που είχε με τους παρευρισκομένους τόνισε ότι η ΝΔ θα κάνει ότι μπορεί για την υλοποίηση του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ στην Τούμπα. 

 

Από την πλευρά του ο Γιώργος Κούδας τόνισε απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη ότι εύχεται να εγκαινιάσει ο ίδιος το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ. 

 

«Χαρά μου θα είναι να το εγκαινιάσω, να γίνει ένα γηπέδο κόσμημα, αντάξιο της ιστορίας του συλλόγου και να φιλοξενήσει στο μέλλον μεγάλους ευρωπαϊκούς αγώνες. Ο ΠΑΟΚ θα αποκτήσει το γήπεδο που το αξίζει», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Virtual reality, videogames και το ηλεκτροκινούμενο αυτοκίνητο

Έπειτα ο κ. Μητσοτάκης πήγε στο περίπτερο των ηλεκτρονικών παιχνιδιών και συνομίλησε με τους νεαρούς gamers. Μάλιστα δοκίμασε και ο ίδιος την εμπειρία της επαυξημένης πραγματικότητας φορώντας τα ειδικά γυαλιά. 

 

 

Έπειτα ο κ. Μητσοτάκης πήγε στο περίπτερο των ηλεκτρονικών παιχνιδιών και συνομίλησε με τους νεαρούς gamers. Μάλιστα δοκίμασε και ο ίδιος την εμπειρία της επαυξημένης πραγματικότητας φορώντας τα ειδικά γυαλιά. 

 

Στη συνέχεια, περιεργάστηκε το ηλεκτροκινούμενο αυτοκίνητο που εκτίθεται στον υπαίθριο χώρο της ΔΕΘ. Μιλώντας μάλιστα με τους υπεύθυνους, σημείωσε ότι ετοιμάζει και μέσα στον επόμενο μήνα θα παρουσιάσει ένα μεγαλόπνοο σχέδιο για τη συνολική προώθηση της ηλεκτροκίνησης στη χώρα.

 


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα