Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Τουρισμός: Η σεζόν θα κλείσει με αρνητικό ποσοστό για τη Χαλκιδική

«Έχουμε αύξηση των αεροπορικών αφίξεων, την οποία δεν βλέπουμε στις διανυκτερεύσεις», «έχουμε χάσει τον λογαριασμό με τις γκρίζες μισθώσεις», «η χρονιά ξεκίνησε με υπεραισιοδοξία και φόρα από το 2017, αλλά η θερινή σεζόν είναι κάτω των προσδοκιών», «ο ανταγωνισμός από την Τουρκία είναι εδώ και θα επηρεάσει ακόμη περισσότερο την Ελλάδα» είναι μερικά μόνο από τα σχόλια των εκπροσώπων των τουριστικών φορέων ανά την Ελλάδα, όπως αυτά εκφράζονται στην έρευνα που πραγματοποίησε το «ΘΕΜΑ» στις Ενώσεις των Ξενοδόχων στους πιο γνωστούς αλλά και τους λιγότερο δημοφιλείς προορισμούς.

Κοινή συνισταμένη, η μαύρη τρύπα σε έσοδα και διανυκτερεύσεις από τις μισθώσεις τύπου Airbnb, αλλά και οι τελευταίες οικονομικές εξελίξεις στην Τουρκία που κάνουν ακόμη πιο ελκυστικό το τουριστικό της προϊόν.

 

Ποια είναι η εικόνα στη Χαλκιδική

Με την ιδιότητά του ως πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής, ο Γρηγόρης Τάσιος επισημαίνει ότι φέτος τα ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής αναμένεται να έχουν μείωση στις διανυκτερεύσεις σε ποσοστό από 5% έως 7% σε σχέση με τη σεζόν του 2017 που ήταν η καλύτερη των τελευταίων ετών. 

 

«Επιπλέον, αν και οι οδικές αφίξεις από τους Βαλκάνιους έχουν αυξηθεί πέραν της Βόρειας Ελλάδας και σε άλλες περιοχές όπως η Δυτική Ελλάδα ή ακόμη και το Ιόνιο, και στην περίπτωση αυτή υπάρχει απώλεια σε διανυκτερεύσεις αφού είναι μεγάλη πλέον η προσφορά σε κατοικίες που μισθώνονται στους τουρίστες», αναφέρει ο κ. Τάσιος. 

 

Επισημαίνεται εδώ ότι για το δίμηνο Ιουνίου - Ιουλίου σημειώθηκε υστέρηση στις οδικές αφίξεις στη Βόρεια Ελλάδα και λόγω των καιρικών συνθηκών, με απώλειες σε κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. Χαρακτηριστικό είναι ότι για πρώτη φορά στα χρονικά υπήρξε ταξιδιωτική οδηγία... καιρικών συνθηκών για την Ελλάδα για τους Ρουμάνους ταξιδιώτες στο τέλος Ιουλίου, ενημερώνοντας αφενός για τις πυρκαγιές στην Αττική, αφετέρου για τη μείωση της θερμοκρασίας και τα τοπικά φαινόμενα σε περιοχές όπως η Ηπειρος, τα Ιόνια νησιά, η Δυτική Ελλάδα, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, η Εύβοια, η Κεντρική Μακεδονία και κυρίως η Χαλκιδική. 

 

Διαβάστε όλη την έρευνα στο protothema.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα