Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Γιουρτσίχιν: Η Χαλκιδική είναι πανέμορφη από το διάστημα

Φόρος τιμής στον Πόντιο κοσμοναύτη Θεόδωρο Γιουρτσίχιν - Γραμματικόπουλο αποδόθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, καθώς στο Βασιλικό Θέατρο πραγματοποιήθηκε προς τιμήν του εκδήλωση με μουσικά και χορευτικά σύνολα του ποντιακού Ελληνισμού.

 

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β' Θεσσαλονίκης, Σάββας Αναστασιάδης, ενώ το «παρών» έδωσαν ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, βουλευτές τς ΝΔ, ευρωβουλευτές, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων της πόλης, επιστήμονες, αθλητές καθώς και εκπρόσωποι και μέλη Ποντιακών Σωματείων.

«Έχω τρεις πατρίδες, τη Ρωσία, τη Γεωργία και την Ελλάδα. Όταν έρχομαι στην Ελλάδα, η καρδιά μου είναι γεμάτη αγάπη και είμαι ευτυχισμένος», είπε ο κοσμοναύτης από το βήμα της εκδήλωσης. Ο κ. Αναστασιάδης τον ρώτησε να εξηγήσει γιατί έχει πει ότι είναι ο τρίτος Πόντιος κοσμοναύτης και ο ίδιος απάντησε ότι οι πρώτοι δύο ήταν ο Κωστίκας κι ο Γιωρίκας, προκαλώντας γέλια στο κοινό.

Ο κ. Αναστασιάδης τον ρώτησε: «Εσύ που έχεις δει όλη τη γη από το διάστημα πες μας, υπάρχει καλύτερα από τη Χαλκιδική;» κι εκείνος απάντησε: «Όλοι βλέπουν όμορφο τον τόπο τους από ψηλά, άλλος βλέπει πιο όμορφη την Ελλάδα, άλλος μπορεί τη Ρουμανία, άλλος το Παρίσι... Αλλά για μένα η Χαλκιδική είναι πανέμορφη από το διάστημα και τα τρία πόδια της ξεχωρίζουν πάντα από ψηλά».

 

 

 

Ο κ. Γιουρτσίχιν αποτελεί εμβληματική φιγούρα του Ελληνισμού, αφού τον τίμησε στα ταξίδια του, παίρνοντας μαζί του στο διάστημα την ελληνική σημαία αλλά και ονομάζοντας το σκάφος του «Αργώ», ενώ στην αποστολή του, είχε δώσει το διακριτικό όνομα «Όλυμπος».

Πηγή: voria.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα