Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Αθωώθηκε ο Π.Καμμένος για το "λιντσάρισμα" του Χ.Πάχτα

Αθωώθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο Πάνος Καμμένος για την κατηγορία τής δημόσιας προτροπής προς τους κατοίκους της Χαλκιδικής να πάρουν το νόμο στα χέρια τους και να λιντσάρουν τον πρώην δήμαρχο Αριστοτέλη, Χρήστο Πάχτα, το Σεπτέμβριο του 2013.

 

Όπως υποστήριξε η υπεράσπιση, τα λόγια τού υπουργού δεν συνιστούν δημόσια προτροπή, καθώς ειπώθηκαν μετά το τέλος της ομιλίας του, στη διάρκεια συζήτησης που είχε με πολίτες.

 

Ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας ήταν παρών στη διαδικασία και δήλωσε ότι «η Δικαιοσύνη δεν λαμβάνει εντολές από την εκτελεστική εξουσία, ούτε διαταγές μέσω twitter από συμβούλους αποτυχημένου πρωθυπουργού». Κατέθεσε δε νέα στοιχεία, από  τα οποία -όπως είπε- προκύπτουν ΄δωρεές΄ άνω των 11 εκατομμυρίων ευρώ τής εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» προς τον τότε δήμαρχο.

Αθωωτική ήταν και η πρόταση τού εισαγγελέα.

 

Η ανακοίνωση Χρ. Πάχτα

Η Δημοτική Παράταξη του Χρήστου Πάχτα "Όραμα Πολιτών" εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής: 

 

" Σήμερα με την απόφαση του Γ’ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης και με την επίσημη σφραγίδα πλέον ο Καμμένος μπορεί να προτρέπει τους πολίτες να λιντσάρουν, όποιον αυτός  στοχοποιεί! Ο επιστήμονας, ο Νομάρχης, ο Υφυπουργός, ο επί σειρά ετών βουλευτής, ο φίλος ,ο παλιός συμφοιτητής και συμμαθητής, στοχοποιείται πλέον επίσημα.

Κάθε χώρος που κινείται,  κάθε απλή εκδήλωση κοινωνικής ζωής που συμμετέχει, μπορεί να είναι και τόπος φυσικής του εξόντωσης, αφού έτσι αποφάσισε το δικαστήριο: ο Καμμένος το είπε για πλάκα!

Τα παραπάνω όμως  λήφθηκαν  σοβαρά υπόψη από τον αρμόδιο Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης όταν του άσκησε αυτεπαγγέλτως  ποινική δίωξη για την παρακίνηση των πολιτών στο λιντσάρισμα. Ο Εισαγγελέας δεν γέλασε με το λιντσάρισμα! Αλλά ούτε και ο Πάχτας κατέθεσε μήνυση. Η Βουλή όμως το θεώρησε σοβαρό γεγονός και δεν επέτρεψε στον Καμμένο να έχει ασυλία.

Όλοι το εξέλαβαν σοβαρά, Εισαγγελέας και η ίδια η Βουλή, αλλά σύμφωνα με το Γ’ Μονομελές Θεσσαλονίκης , ο Καμμένος δεν το εννοούσε, το είπε για πλάκα!

Μόνον που την πλάκα φαίνεται την κατάλαβαν οπαδοί και βουλευτές των ΑΝΕΛ που πλημμύρισαν την δικαστική αίθουσα για συμπαράσταση στην προχωρημένη σκέψη που διατυπώθηκε.

 

O Καμμένος μπορεί να προτρέπει τους πολίτες να λιντσάρουν όποιον επιθυμεί!

Αύριο, είναι βέβαιον ότι επόμενα θύματα ζωής θα είναι πολιτικοί, κληρικοί, δικαστικοί, πολίτες, όλοι όσοι μπορούν να εξυπηρετήσουν τον άκρατο πολιτικό λαϊκισμό που χρησιμοποιεί την ικανοποίηση της μάζας, η οποία επιζητά δικαίωση για την δυστυχία που βιώνει, ακόμη και με αίμα.

Εύγε, περνάμε σε νέα εποχή, αίμα στην δημόσια θέα, αφού κανείς δεν πιστεύει ότι ο Καμμένος το εννοεί, απλώς το είπε για πλάκα, όπως και τόσα άλλα άλλωστε".


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα