Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Χιλιάδες κόσμος κάθε μέρα στο "Γ.Αβέρωφ" - Πρωτοβουλία να παραμείνει κι άλλο στη Θεσσαλονίκη

Tο ιστορικό θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ» που βρίσκεται στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης για τους εορτασμούς της 26ης και 28ης Οκτωβρίου, προσελκύει καθημερινά χιλιάδες κόσμο, ενώ πολλά σχολεία και από τη Χαλκιδική έχουν προγραμματίσει να το επισκεφθούν. Μέσα σε εννιά μέρες το επισκέφθηκαν 27.000 άτομα, μικροί και μεγάλοι!

 

Το θρυλικό θωρηκτό θα είναι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης μέχρι τις 10 Νοεμβρίου. Οι άνθρωποι που το επισκέπτονται καθημερινά μπορεί να περιμένουν ακόμα και μιάμισι ώρα στην ωρά υπομονετικά. 

Στο μεταξύ, με πρωτοβουλία του δημάρχου Νεάπολης - Συκεών Σίμου Δανιηλίδη, γίνεται προσπάθεια να παραμένει στο "Γ. Αβέρωφ" μέχρι τα Χριστούγεννα. Ήδη στους δημάρχους της Χαλκιδικής έφθασε επιστολή, στην οποία καλούνται να υπογράψουν για την παραμονή του ιστορικού θωρηκτού. Αυτό θα πράξουν και οι δήμαρχοι όλης της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας. 

 

Να σημειωθεί ότι οι επισκέπτες ξεναγούνται σε γκρουπ των 40 ατόμων στο κατάστρωμα και έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν τα κανόνια τύπου Armstrong, να δουν το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου και να βρεθούν στους χώρους του ναύαρχου Παύλου Κουντουριώτη κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων.

Έως τις 28 Οκτωβρίου το πλοίο θα είναι ανοιχτό: 

- Δευτέρα-Παρασκευή από τις 09:00 έως τις 13:45 και από τις 16:00 έως τις 18:30 και 

- τα Σαββατοκύριακα από τις 09:00 έως τις 14:00 και από τις 16:00 έως τις 18:30. 

Από τις 29 Οκτωβρίου και μέχρι τον απόπλου θα είναι ανοιχτό από τις 09:00 έως τις 13:10 και από τις 15:00 έως τις 17:30.  Η είσοδος για τους ενήλικες είναι στα τρία ευρώ.

 

της Ειρήνης Φιλίππου


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα