Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Σταθάκης: Έγινε 100% η αδειοδότηση της "Ολυμπιάδας"

Σήμερα που μιλάμε, έγινε 100% η αδειοδότηση της "Ολυμπιάδας" και είναι διασφαλισμένες όλες οι θέσεις εργασίας στις Σκουριές, υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης, απαντώντας  σε επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών Ανδρέα Λοβέρδου της ΔΗΣΥ και Αρ. Φωκά της Ένωσης Κεντρώων - σε μια συζήτηση που εξελίχθηκε σε κόντρα υψηλών πολιτικών τόνων.

 

Ο αρμόδιος υπουργός επισήμανε ότι στις 3 Αυγούστου έγινε συνάντηση με τη Διοίκηση της "Ελληνικός Χρυσός" και ορίστηκε εκπρόσωπος του Δημοσίου στη Διαιτησία. "Η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτε στα κρυφά και πάντα δημοσιοποιεί τις συναντήσεις της με εταιρείες", τόνισε. Και αναφέρθηκε σε ανακοίνωση που είχε εκδοθεί τότε από το υπουργείο, στην οποία τονίζονταν ότι η Διαιτησία θα ξεκινήσει τέλος Αυγούστου, ότι ολοκληρώνονται οι άδειες για την Ολυμπιάδα και παραμένουν σε εκκρεμότητα τρεις άδειες για τις Σκουριές.

 

Αναφερόμενος ειδικότερα στις νέες αδειοδοτήσεις για την κατασκευή εργοστασίου για την επεξεργασία των μεταλλευμάτων στις Σκουριές, παρέπεμψε στη Διαιτησία, λέγοντας ότι το Ελληνικό Δημόσιο δεν έχει πειστεί ποτέ για τις ποσότητες του αρσενικού που θα διοχετευτούν στο περιβάλλον. "Με επιτρεπτά όρια το 0,5-0,4% τα ορυχείο θα έχει 8% αρσενικό, ένα εξωφρενικά υψηλό ποσοστό κι αυτό είναι το επίμαχο θέμα για την δημιουργία μεταλλουργίας που θα παράξει καθαρό χρυσό", τόνισε ο υπουργός. "Μιλάμε για τεράστια επίπτωση στο περιβάλλον".

 

Από την πλευρά του Ανδρέα Λοβέρδου, ασκήθηκε έντονη κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα αυτό. "Κάνετε ζημία στην χώρα για όφελος λίγων ψήφων", τόνισε. "Έπρεπε να γίνει ρεζίλι η χώρα για να βγάλετε τις άδειες; Χθες ήμουν στο Ελληνικό και σας περιέπαιζαν, έλεγαν ‘μας έφεραν αρχαία, δάση και πετρέλαιο’".

 

Ειδικά για το Ελληνικό, ο κ. Λοβέρδος έκανε λόγο για πολιτικές σκοπιμότητες, λέγοντας: "Δημιουργείτε συνεχώς καθυστερήσεις για να μαζέψετε ψήφους, το πάτε όλο και πιο πίσω για να πάει μετά τις εκλογές".

 

Ενώ ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων υποστήριξε ότι "βάζετε τρικλοποδιές στην εταιρεία, βάζετε συνεχόμενα εμπόδια, έχουν ακόμα να λάβουν πολλές και σημαντικές άδειες, δεν μπορείτε να δίνετε άδεια μόνο για να σκάβουν τούνελ. Η επιχείρηση ήρθε εδώ για να κερδίσει και έχει δώσει πάνω από 1000 καλά πληρωμένες θέσεις εργασίας στην περιοχή. Δεν μπορούν να μείνουν στον δρόμο. Δεν θέλετε την επένδυση".

 

Οι αιχμές ιδιαίτερα του κ. Φωκά προκάλεσαν την έκρηξη του υπουργού, ο οποίος είπε: "Έχετε ξεπεράσει τον εαυτό σας σε σχέση με την εταιρεία, κάποιος ή κάποιοι  σας παραπληροφορούν. Ωραία τα ψυχαναλυτικά, μπορείτε να κάνετε όσες αναλύσεις θέλετε, σήμερα υπάρχει 100% αδειοδότηση και είναι διασφαλισμένες οι θέσεις εργασίας. Για τα άλλα θέματα πάμε σε διαιτησία, όσοι θέλετε να ταυτιστείτε με την εταιρεία, ο δρόμος είναι ανοιχτός, εμείς δεν θα ακολουθήσουμε, δεν θα ζημιωθεί το Δημόσιο ούτε το Περιβάλλον". 

πηγή:capital.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα