Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

ΚΕΠΚΑ: Έρευνα τιμών στα σχολικά είδη

Μεγάλες αποκλίσεις στο κόστος αγοράς των σχολικών ειδών, ανάλογα με την κατηγορία που θα διαλέξουν γονείς και παιδιά, προκύπτουν από έρευνα τιμών του ΚΕΠΚΑ.  Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, το κόστος για το Δημοτικό κυμαίνεται από 13,41 έως 433.13 ευρώ ενώ για το Γυμνάσιο - Λύκειο, ξεκινά από 26,08 και φθάνει έως 486,49 ευρώ.

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. εφιστά την προσοχή των καταναλωτών, επισημαίνοντας ότι:

 

• Στην αγορά, μπορούμε να βρούμε ένα πολύ μεγάλο εύρος τιμών. Αν προτιμήσουμε τα ακριβά, τελευταίας μόδας προϊόντα, θεωρώντας ότι, έτσι, το παιδί μας θα προβληθεί, θα πληρώσουμε 3.129,90% παραπάνω, για το Δημοτικό και 1.762,38% παραπάνω, για το Γυμνάσιο - Λύκειο.

 

• Τα ακριβά και τα εξεζητημένα σχολικά μπορούν να δημιουργήσουν ακόμα και πρόβλημα κοινωνικής ένταξης, για το παιδί. Τα σχολικά είδη είναι εργαλεία μάθησης και όχι επίδειξης.

 

Για τον υπολογισμό του συνολικού κόστους των σχολικών ειδών δεν ελήφθησαν υπόψη μας ακραίες υψηλές τιμές, που υπάρχουν στην αγορά. Π.χ. (Μολύβι 59 ευρώ, Τσάντα Δημοτικού 219 ευρώ, Τσάντα Γυμνασίου Λυκείου 179 ευρώ).

 

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. συμβουλεύει εξάλλου τους γονείς να επιλέξουν προϊόντα, που η τιμή τους βρίσκεται, πιο κοντά στις χαμηλές τιμές επισημαίνοντας ότι «Σε μια περίοδο κρίσης, δεν είναι δυνατό να επιβραβεύουμε ακραίες πρακτικές, ίσως και πρακτικές αισχροκέρδειας (από όπου και αν προέρχονται)».


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα