Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Πως θα κερδίσετε τα 1.000 ευρώ το μήνα από τη λοταρία για τις αποδείξεις με POS

Η τροπολογία για τα κίνητρα που αφορούν στην χρήση πλαστικού χρήματος και περιλαμβάνουν τη λοταρία που θα χαρίζει 1.000 ευρώ το μήνα σε όσους κάνουν χρήση καρτών για τις πληρωμές τους κατατέθηκε στη Βουλή χθες.

Η υλοποίηση του σχεδίου του υπουργείου Οικονομικών μπαίνει έτσι στην τελική ευθεία και προβλέπει πως τα χρηματικά έπαθλα που θα εισπράττουν οι τυχεροί φορολογούμενοι θα είναι αφορολόγητα.

Αν και αρχικά είχε υπολογιστεί να ξεκινήσει η ... φορολοταρια από τον Αύγουστο, τελικά όλα δείχνουν ότι θα είναι έτοιμη από τον Σεπτέμβριο.

 

Πως θα γίνεται η κλήρωση

Οι τράπεζες θα αποστέλλουν στο υπουργείο Οικονομικών τη λίστα με τις αποδείξεις ανά ΑΦΜ που εκδόθηκαν μέσω POS.

Το υπουργείο θα αποδίδει σε κάθε ΑΦΜ έναν αριθμό λαχνών ανά έναν συγκεκριμένο αριθμό δαπανών (π.χ. ανά 1.000 ευρώ).

Κάθε μήνα θα μοιράζονται 1.000.000 ευρώ, δηλαδή συνολικά θα δίδονται 12.000.000 το χρόνο.

Κάθε μήνα θα κληρώνονται 1.000 τυχεροί οποίοι θα λαμβάνουν από 1.000 ευρώ είτε μέσω της χρεωστικής ή πιστωτικής τους κάρτας είτε μέσω του taxisnet ως επιστροφή φόρου που θα μπορεί να συμψηφιστεί με οποιαδήποτε φορολογική οφειλή.

Δεν έχει γίνει γνωστό εάν θα είναι υποχρεωτικός ο συμψηφισμός όταν υπάρχουν οφειλές.

Οι καταναλωτές λοιπόν δεν έχουν παρά να... κυνηγήσουν όσες περισσότερες αποδείξεις μπορούν μέσω πληρωμών με κάρτα έτσι ώστε να αυξήσουν τις πιθανότητές τους για την κλήρωση.

newsit.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα