Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Το Δικτύο Ελλήνων Αιρετών της Ευρώπης επεκτείνεται

Συνάντηση πραγματοποίησαν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης και  τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης, στο οποίο ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ.Ιωάννης Τζίτζιος είναι αντιπρόεδρος του ΔΣ.

Στο επίκεντρο της συνάντησης, βρέθηκε το θέμα της μετεξέλιξης του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών της Ευρώπης σε Παγκόσμιο. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στη διαμόρφωση κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών προκειμένου να επεκταθεί το Δίκτυο και πέραν των ευρωπαϊκών συνόρων.

 

Βασική προτεραιότητα θα δοθεί για τις ΗΠΑ, την Αυστραλία και τον Καναδά. Για το λόγο αυτό προγραμματίζονται μια σειρά από δράσεις προκειμένου η ΚΕΔΕ και τα μέλη του Δικτύου να μπορέσουν άμεσα να υλοποιήσουν αυτό το φιλόδοξο στόχο.

 

Να σημειωθεί ότι οι εκπρόσωποι της Εκτελεστικής Γραμματείας του Δικτύου, στο πλαίσιο της συνάντησης, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με το Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη για το γενικότερο σχεδιασμό των δράσεων τους, καθώς και για τα αποτελέσματα των κοινών πρωτοβουλιών που έχουν αναληφθεί το προηγούμενο διάστημα.

Μεταξύ αυτών, προτάθηκε να υπάρξει ειδική θεματική ενότητα στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ, όπου και θα αναπτυχθεί από μέλη του Δικτύου το θέμα της λειτουργίας της αυτοδιοίκησης στην Ευρώπη.

Στη συνάντηση με το Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δικτύου Κοντορίνης Γεώργιος, Δημοτικός Σύμβουλος, Δήμος SOLNA, Σουηδία, οι Αντιπρόεδροι, Τζίτζιος Ιωάννης, Δήμαρχος ΣΙΘΩΝΙΑΣ, Ζαχαράκη Ιωάννα, Δημοτική Σύμβουλος, Δήμος SOLINGEN, Γερμανία, και ο Γραμματέας Ρουσκέτος Νικόλαος, Δημοτικός Σύμβουλος, Δήμος ZGORZELEC, Πολωνία.

 

Το Δίκτυο Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης κατά τη περίοδο 2016 -2017 έχει υλοποιήσει σημαντικές δράσεις. Μεταξύ άλλων είναι και οι παρακάτω:

  • Οργάνωση Επίσκεψης του Προέδρου και Αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ στην πόλη της Στοκχόλμης
  • Συμμετοχή στις εκδηλώσεις απονομής βραβείων στο Δήμο Λέσβου και σε τοπικούς φορείς φιλοξενίας για την προσφορά τους στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος
  • Διοργάνωση Εκθέσεων για τα «Μάρμαρα του Παρθενώνα» στο Στρασβούργο και στο Δημαρχείο Φρανκφούρτης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη.
  • Την προώθηση της διακήρυξης για την Ολυμπιακή Εκεχειρία και την ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
  • Τη διοργάνωση δύο ημερίδων σχετικά με την οικονομική κρίση στην Ευρώπη και την επίδρασή της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Προσφυγικό Ζήτημα, μεταφέροντας τις εμπειρίες μελών του Δικτύου από τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιούνται.
  • Τη συγκέντρωση από Γερμανούς πολίτες και φορείς σημαντικού ποσού που απεστάλη για την κάλυψη άμεσων ανθρωπιστικών αναγκών των προσφύγων  στη Λέσβο.
  • Την υποστήριξη εκπροσώπων της Ελληνικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε Ευρωπαϊκές πόλεις και την ενθάρρυνση ανταλλαγής τεχνογνωσίας, ειδικά για ζητήματα βιώσιμης ανάπτυξης και διαχείρισης απορριμμάτων.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα