Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Μετάθεση των Αυτοδιοικητικών εκλογών προανήγγειλε ο Π. Σκουρλέτης

Πρόθεσή της κυβέρνησης είναι να αποσυνδέσει την ημερομηνία διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών με αυτές των ευρωεκλογών, ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης στην εφημερίδα RealNews και τόνισε ότι «η ταύτισή τους χρονικά αλλοιώνει το χαρακτήρα των αυτοδιοικητικών εκλογών.

 

Όπως είπε χαρακτηριστικά "είναι εύλογο να μετατεθούν για λίγο», είπε, «δείχνοντας» προς το φθινόπωρο του 2019. Είναι λοιπόν φανερό ότι η αυτοδιοικητική περίοδος που είναι 5ετής θα ξεκινάει από την 1η  Ιανουαρίου και όχι από την 1η  Σεπτεμβρίου.

 

Η κυβέρνηση επιμένει στην αλλαγή του εκλογικού συστήματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές στην κατεύθυνση της απλής αναλογικής, ωστόσο αυτή αποτελεί, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, «μία μόνο αλλαγή από ένα σύνολο θεσμικών αλλαγών που θέλουμε να προωθήσουμε και αφορούν τον Καλλικράτη. Δεν πρέπει να το προσεγγίζουμε αποσπασματικά. Μελετούμε ταυτόχρονα το θέμα των αρμοδιοτήτων των ΟΤΑ, του ρόλου τους στην υπόθεση της παραγωγικής ανασυγκρότησης, των οικονομικών τους, των σχέσεών τους με τη κεντρική εξουσία».

 

Για το θέμα της συνέχισης ή μη της κυβερνητικής συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, ο κ. Σκουρλέτης απάντησε ότι «όταν εκλείψουν οι ειδικές συνθήκες που οδήγησαν στη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, θα το καταλάβετε».


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα