Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Πανάγιος Τάφος: Γλυκιά ευωδία και παράδοξα φαινόμενα κατά τις εργασίες αναστήλωσης -VIDEO-

Δέος και θαυμασμό προκαλεί μια σειρά από ανεξήγητα φαινόμενα, που ακολούθησαν την αφαίρεση της μαρμάρινης πλάκας που καλύπτει τον τάφο του Ιησού, κατά τη διάρκεια των εργασιών για την αναστήλωση του Ιερού Κουβουκλίου στο εσωτερικό του Πανάγιου Τάφου, που άρχισε στις 26 Οκτωβρίου.

 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Espresso», μια ιδιαίτερη ευωδία και περίεργες παρεμβολές στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό των επιστημόνων συνθέτουν ένα μέγα μυστήριο, το οποίο αδυνατούν να ερμηνεύσουν με τη λογική οι Ελληνες (του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου) και ξένοι επιστήμονες και οι εκπρόσωποι των χριστιανικών ομολογιών!

 

Η πιο πρόσφατη από τις αποκαλύψεις με τις οποίες ήρθαν αντιμέτωποι και σταδιακά βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας από τους ειδικούς επιστήμονες που συμμετέχουν στις εργασίες, οι οποίες προχωρούν τους τελευταίους μήνες, αφορούσε την ευωδία που αναδιδόταν από τον τάφο του Θεανθρώπου, όταν αφαιρέθηκε η πλάκα.

 

Η συγκεκριμένη αναφορά, που έχει προκαλέσει αίσθηση, θυμίζει όσα συχνά συμβαίνουν όταν ανοίγεται ο τάφος κάποιου αγίου.

 

Ωστόσο, η αρχισυντάκτρια του καθολικού γαλλόφωνου θρησκευτικού περιοδικού «Terre Sainte» Marie Armelle Beaulieu, στην οποία δόθηκε ειδική άδεια εισόδου στον Πανάγιο Τάφο προκειμένου να παρακολουθήσει την εξέλιξη των εργασιών, ήταν αρνητική στις πληροφορίες που ήθελαν μια «γλυκιά ευωδία» να έχει πλημμυρίσει τον χώρο. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της «δεν αντιλήφθηκε οποιοδήποτε άρωμα» (ίσως γιατί ο Πανάγιος Τάφος ανήκει σε ορθοδόξους).

 

Αξίζει, όμως, να σημειωθεί ότι αναφορά στην ευωδία είχε γίνει και κατά τη διάρκεια του τελευταίου μερικού ανοίγματος του τάφου από τον αρχιτέκτονα Νικόλαο Κομνηνό το 1809. Η χριστιανική παράδοση αναφέρει ότι το σώμα του Ιησού Χριστού τοποθετήθηκε από τους Ρωμαίους μετά τη Σταύρωση πάνω σε μια ασβεστολιθική πλάκα -το λεγόμενο «ταφικό κρεβάτι»-, η οποία φυλάσσεται ως σήμερα στο Ιερό Κουβούκλιο και είχε εκτεθεί για πρώτη φορά το διάστημα μεταξύ 1808 και 1810, οπότε πραγματοποιήθηκαν και οι τελευταίες εργασίες αναστήλωσης.

 

Επίσης σε ισπανικά μέσα ενημέρωσης γράφτηκε ότι τα μέλη της διεπιστημονικής ομάδας του ΕΜΠ που συμμετέχουν στις εργασίες αλλά και στις έρευνες διαπίστωσαν ότι κάποια από τα ηλεκτρονικά μηχανήματα που χρησιμοποιούν δέχθηκαν ανεξήγητες ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές, όταν αφαιρέθηκε η μαρμάρινη πλάκα που καλύπτει τον Τάφο!

 

Μάλιστα, κάποια από αυτά τέθηκαν πλήρως εκτός λειτουργίας. Το γεγονός επιβεβαιώνει και το ρεπορτάζ του καθολικού περιοδικού, το οποίο δεν παίρνει αρνητική θέση στην αναφορά για τις ηλεκτρομαγνητικές διαταραχές που καταγράφηκαν από τα όργανα των επιστημόνων.

 

Ηλεκτρομαγνητική διαταραχή

 

Στην ύπαρξη κάποιου είδους ηλεκτρομαγνητικής διαταραχής συνηγορεί, όπως όλα δείχνουν, και η εύρεση του τάφου σε υψηλότερο σημείο από το αναμενόμενο, γεγονός που «υποδεικνύει» κάποια δραστηριότητα στην περιοχή, ενώ ήδη διενεργούνται αναλύσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει παραμορφωθεί η περιοχή από κάποια ηλεκτρομαγνητική διαταραχή.

 

Ολους τους παραπάνω ισχυρισμούς -σύμφωνα πάντα με τα ισπανικά ΜΜΕ- επιβεβαιώνει και η καθηγήτρια του ΕΜΠ Αντωνία Μωροπούλου, η οποία συμμετέχει στην ομάδα που έχει αναλάβει τις εργασίες αναστήλωσης του σημαντικότερου θρησκευτικού μνημείου στον κόσμο. Η Ροδίτισσα επικεφαλής των εργασιών στον Πανάγιο Τάφο σχολίασε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να φανταστεί κάποιος ότι ένας επιστήμονας θα ήταν πρόθυμος να βάλει σε κίνδυνο τη φήμη του για ένα «διαφημιστικό κόλπο». Υπενθυμίζεται ότι η επικεφαλής της αναστήλωσης είχε επισημάνει από την αρχή τις δυσκολίες του έργου και είχε κάνει λόγο για έναν «τάφο ζωντανό».

 

«Βιώνουμε μοναδική εμπειρία φέροντας ταυτόχρονα μεγάλο βάρος ευθύνης. Αυτό που μας συγκλονίζει όλους είναι ότι ο Τάφος του Ιησού είναι ένας τάφος ζωντανός. Εκπέμπει το μήνυμα της Ανάστασης και της ελπίδας κι είναι εκείνο που μας επηρέασε και μπορέσαμε να δουλέψουμε» είχε αναφέρει σε δηλώσεις της.

Πηγή:newpost.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα