Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2024

Ε Ελλάδα

Η βουλγαρική κυβέρνηση χρηματοδοτεί την αναβάθμιση του δρόμου προς τη Μονή Ζωγράφου στο Άγιο Όρος

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση της Βουλγαρίας ανακοίνωσε σήμερα πως ενέκρινε την αποδέσμευση κονδυλίων για την ανακαίνιση τριών εκκλησιών στη χώρα, καθώς και για εργασίες αναβάθμισης του δρόμου που οδηγεί στη βουλγαρική Μονή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Ζωγράφου, στο Άγιο Όρος.

Περίπου 2,7 εκατομμύρια λέβα (1,38 εκατ. ευρώ) διατίθενται για την επισκευή, αποκατάσταση και ανοικοδόμηση του Ιερού Ναού των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στην πόλη Σβιστόφ. Σχεδόν 500.000 λέβα (255.000 ευρώ) προορίζονται για εργασίες στον ιστορικό ναό Γενεσίου της Θεοτόκου και 74.000 λέβα (38.000 ευρώ) για την ανακαίνιση του Ι.Ν. Γεννήσεως της Παρθένου Μαρίας στο χωριό Γκιγκίντσι.

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση διαθέτει επίσης 3 εκατομμύρια λέβα (1,53 εκατ. ευρώ) για την έναρξη εργασιών επισκευής στον δρόμο προς τη Μονή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Ζωγράφου, στο Άγιο Όρος. Το συνολικό ποσό που απαιτείται για την αναβάθμιση του δρόμου ανέρχεται σε περίπου 10 εκατομμύρια λέβα (5,11 εκατ. ευρώ) και στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως τα κονδύλια θα διατεθούν σταδιακά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα