Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ε Ελλάδα

Tο «τελευταίο αντίο» στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Σε κλίμα συγκίνησης, παρουσία της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης η εξόδιος ακολουθία του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην Μητρόπολη Αθηνών. Υπενθυμίζεται ότι η κηδεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα γίνει την Πέμπτη 1η Ιουνίου, στη γενέτειρά του, στα Χανιά, στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ, αφού προηγηθεί επιμνημόσυνη δέηση στην Αγία Μαγδαληνή Χαλέπας, στις 15:00.

 

Το παρών στη Μητρόπολη Αθηνών έδωσαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Σημίτης, Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Παπανδρέου, σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων και της Δικαιοσύνης, εκπρόσωποι του πνευματικού και του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας. 

 

Επικήδειο εκφωνήσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης και ο πρόεδρος της ΝΔ και γιος του εκλιπόντος, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Κυριάκος: Ο Μητσοτάκης ήταν καπετάνιος της μοίρας του & αφέντης της ψυχής του

 

Μιλώντας σε πρώτο πρόσωπο και βαθιά συγκινημένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποχαιρέτησε τον πατέρα του και πρώην πρωθυπουργό. «Η ζωή σε γέμισε εμπειρίες. Σου έφτανε να είσαι μαζί με την Μαρίκα σου τον «Κοπέρνικο» όπως έλεγες. Θέα θα έχει το αγαπημένο σου ακρωτήρι και συντροφιά τα λευκά όρη.» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

 

Είχες επίγνωση πως η ιστορία δεν γράφεται με "αν"

 

Στο επικήδειο που εκφώνησε με τρεμάμενη φωνή ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στην σημαντική παρακαταθήκη που άφησε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: «Είχες επίγνωση πως η ιστορία δεν γράφετε με «αν» για αυτό είχες το βλέμμα σου πάντα στραμμένο στο μέλλον.

 

Η πολιτική σου παρακαταθήκη, συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ, ήταν αειθαλής και το παράδειγμά σου οδηγός για όλους μας: Σεβασμός της δημοκρατίας, επιδίωξη ενότητας, να λέμε την αλήθεια.

 

«Το κακό που πάλεψες μια ζωή είναι πάντα ζωντανό, λαϊκισμός, φθόνος, μισαλλοδοξία, διχασμός παραμένουν συνοδοιπόροι μας και καλούμαστε να νικήσουμε εμείς τώρα» .

Μιλώντας για τον άνθρωπο και πατέρα Μητσοτάκη είπε

 

«Σε θυμάμαι καθώς μεγάλωνα, να κονταίνεις ενώ ψήλωνα, ώστε η σκιά σου να μην με σκεπάζει», είπε μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΝΔ, για να συνεχίσει λέγοντας:« Πϊσω από τον πολιτικό αντίπαλο που πολλοί προσπάθησαν να σπιλώσουν υπήρξε ένας άνθρωπος με μεγάλη καρδιά»,«Δική σου συμβουλή σε μας ήταν πάντα να αγαπάτε τους συνανθρώπους σας και να προσπαθείτε να βοηθάτε» 

 

 «Σου είπα αυτά που ήθελα με είδες εκεί που ήθελες» είπε ο Κυριάκος και πρόσθεσε «Αφήνεις πίσω σου μια μεγάλη οικογένεια,  Τέσσερα παιδιά, 13 εγγόνια και δισέγγοννα και δυο που δεν θα γνωρίσεις».

 

«Ολη η Ελλάδα και η Κρήτη στέκεται βουβή και θλιμμένη. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν αφέντης της μοίρας του και καπετάνιος της ψυχής του» κατέληξε το αντίο στον πατέρα του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η Ντ.Μπακογιάννη με το τέλος του επικήδειου ξέσπασε σε λυγμούς και έσπευσε να αγκαλιάσει τον αδελφό της Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πηγή: thetoc.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα