Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Η καρδιά του τουρισμού χτυπά στη Philoxenia 2023

Τα εγκαίνια του τουριστικού διδύμου της PHILOXENIA και της HOTELIA, πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής, στην αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης, παρουσία της υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη.

Με πλήθος συμμετοχών ξένων εκθετών και με τιμώμενη χώρα τη Βουλγαρία, επιστρέφουν οι δύο διοργανώσεις ορόσημο για την τουριστική βιομηχανία. Δυναμική είναι και η παρουσία της Χαλκιδικής, μέσω του Τουριστικού Οργανισμού.

Συμμετέχοντες εκθέτες από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, επαγγελματίες του τουρισμού, καθώς και πλήθος πολιτικών και πολιτειακών εκπροσώπων του κλάδου και της πόλης της Θεσσαλονίκης, έδωσαν το παρών στην επίσημη τελετή των εγκαινίων.

Αρχικά, το λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΔΕΘ Helexpo, Τάσος Τζήκας, δηλώνοντας πως, «φέτος κλείνουμε την ατζέντα των εκθέσεων μας, γιατί είναι η τελευταία έκθεση της σεζόν, με μία πολύ καλή διοργάνωση». Όπως ανέφερε «είμαστε 30% πάνω από πέρυσι. Έχουμε περισσότερους από 430 εκθέτες σε πέντε περίπτερα, που είναι ο βασικός κορμός των περιπτέρων και είναι γεμάτος από τους επαγγελματίες του κλάδου. Έχουμε συμμετοχές από 17 χώρες με τιμώμενη χώρα τη Βουλγαρία».

Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, υπογράμμισε τη διαχρονική στήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στη Philoxenia. «Θέλω να πω ότι η εξωστρέφεια που έχετε επιδείξει ειδικά τα τελευταία χρόνια ως έκθεση, είναι εξαιρετική. Και είμαστε μαζί σε όλη αυτήν την πορεία, μαζί με το υπουργείο, για να στηρίζουμε αυτές τις προσπάθειες», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η υπουργός Τουρισμού της τιμώμενης Βουλγαρίας, Zaritsa Dinkova, ευχαρίστησε για την τιμή και επισήμανε τον καταλυτικό ρόλο που πρόκειται να διαδραματίσει η νέα διακρατική συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και της Βουλγαρίας στον τουριστικό τομέα, η οποία υπογράφτηκε νωρίτερα από την ίδια και την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Philoxenia, από την πρώτη της διοργάνωση το 1985 μέχρι σήμερα, σκιαγραφεί το προφίλ του τουριστικού επιχειρείν στη χώρα διατηρώντας ένα ισχυρό εκθεσιακό brand name, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

πηγή: theopinion.gr


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα