Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Ηλικιωμένη πέταξε από το μπαλκόνι 16 χρυσές λίρες -Περιστατικό εξαπάτησης

 Στην Θεσσαλονίκη, τρεις Βούλγαροι συνελήφθησαν για εμπλοκή σε τηλεφωνικές απάτες με θύματα ηλικιωμένες και πρόσχημα τον τραυματισμό συγγενικών τους προσώπων σε υποτιθέμενα τροχαία ατυχήματα και την ανάγκη υποβολής τους σε υποτιθέμενες δαπανηρές χειρουργικές επεμβάσεις.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο πρώτοι συνελήφθησαν στο Κιλκίς και στην κατοχή τους βρέθηκαν 16 χρυσές λίρες, αξίας άνω των 7.000 ευρώ, που απέσπασαν νωρίτερα από ηλικιωμένη. Όπως κατήγγειλε η παθούσα, είχε τοποθετήσει τις λίρες σε σακούλα την οποία απέρριψε από το μπαλκόνι του σπιτιού της παραδίδοντάς την στον 51χρονο.

Το ίδιο δίδυμο, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχε αποπειραθεί το προηγούμενο διάστημα να πάρει χρήματα από άλλες τρεις γυναίκες στην ίδια περιοχή, ενώ στο ενεργητικό τους φαίνεται να συγκαταλέγεται μία ακόμη απάτη, στις Σέρρες, με λεία κοσμήματα και χρήματα, αξίας 1000 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τον 37χρονο, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Αστυνομία, συνελήφθη στις Σέρρες, απ’ όπου πήρε από ηλικιωμένο 17000 ευρώ, ποσό το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του. Ο ίδιος είχε αποσπάσει νωρίτερα από ηλικιωμένη στην Αλεξανδρούπολη το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ.

Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται τόσο για την ταυτοποίηση των συνεργών τους, όσο και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους εισαγγελείς ποινικής δίωξης.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα