Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Παραιτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Την παραίτησή του από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωσε από το Ζάππειο ο Αλέξης Τσίπρας. "Ήρθε η ώρα να ανοίξουμε ένα νέο κύκλο", είπε μεταξύ άλλων, τονίζοντας ότι πρέπει να αλλάξει δραστικά το κόμμα για να διεκδικήσει εκ νέου την εξουσία. Μίλησε για διαδικασία "βαθιάς ανανέωσης και επανίδρυσης" και ότι "ο νέος ΣΥΡΙΖΑ είναι η άμεση προτεραιότητα".

"Θα ήταν υποκριτικό αυτό να το υπηρετώ μόνο με τον λόγο μου και όχι με την πράξη μου", πρόσθεσε. "Αποφάσισα να παραμερίσω για να περάσει το νέο κύμα του ΣΥΡΙΖΑ και να προτείνω την εκλογή νέας ηγεσίας από τα μέλη του κόμματος με άμεση προσφυγή στις διαδικασίες, στις οποίες δεν θα είμαι υποψήφιος. Θα είμαι όμως παρών, πριν, μετά και κατά τη διάρκεια. Έχει και για μένα ένα στοιχείο οδύνης αλλά και προσωπικής πρόκλησης να αποδείξω ότι στην πολιτική μπορείς να είσαι μάχιμος και χωρίς αξιώματα. Η μάχη για τις ιδέες και την προσφορά δεν ορίζεται από την καρέκλα που μπορεί να κατέχει κανείς".

Όπως είπε, "είναι ανάγκη να βρούμε έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ για να ανταποκριθεί στις προκλήσεις. Αυτές οι δύσκολες αποφάσεις αφορούν βεβαίως και εμένα που υπήρξα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτόν τον κύκλο που κλείνει. Παρέλαβα ένα μικρό κόμμα της Αριστεράς σε ένα συναρπαστικό ταξίδι. Ένα μικρό κόμμα έγινε ο κορμός της προοδευτικής παράταξης, έγινε το πρώτο αριστερό κόμμα της Ευρώπης που κυβέρνησε σε πολύ δύσκολες συνθήκες".

"Ήμουν ο πρώτος στην ιστορία αριστερός πρωθυπουργός της χώρας", δήλωσε και συνέχισε:

"Κάθε μέρα ήταν μέρα μάχης. Αντιμετωπίσαμε μια εχθρική Ευρώπη και μια συμμαχία δανειστών που μας θεωρούσε άξιους τιμωρίας. Αντιμετωπίσαμε εκβιασμούς με συμπαραστάτες μέσα στη χώρα. Και σήμερα, που είναι σημαντική μέρα για μένα, δηλώνω περήφανος για όσα πετύχαμε, για την έξοδο από τα μνημόνια, τη διεθνή εικόνα που αποκαταστήσαμε, για την επούλωση της κοινωνίας, για την ιστορική συμφωνία των Πρεσπών. Αυτό το έργο είναι δικό σας και δικό μας".
Διαβάστε Επίσης
Τέλος εποχής: Παραιτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Άμεσα η εκλογή νέας ηγεσίας
Χαμός στον ΣΥΡΙΖΑ: Παραλίγο να πιαστούν στα χέρια Τζανακόπουλος & Ρήγας - Επανεμφάνιση Τσίπρα στο Εκτελεστικό Γραφείο

"Αυτό το δύσκολο ταξίδι είχε και τραύματα, και συμβιβασμούς και φθορά. Ωστόσο, οι μάχες που κερδίσαμε αλλά και αυτές που χάσαμε είναι παρακαταθήκη για τον νέο κύκλο του ΣΥΡΙΖΑ. Όσο κι αν είναι παράδοξο το αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα θα είναι η αρχή του νέου κύκλου. Το αποτέλεσμα δίνει διπλή εντολή. Να ανταποκριθεί στον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δεύτερον να αλλάξει δραστικά", είπε επίσης.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα