Τρίτη, 30 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Exit poll : Αυτοδυναμία της ΝΔ - Θρίλερ για 4 κόμματα

Στις 7 το απόγευμα δόθηκαν στη δημοσιοότητα τα αποτελέσματα του exit poll.

Το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη λαμβάνει ποσοστό από 40% έως 44%, επίδοση που είναι μεγαλύτερη από αυτή της κάλπης του Μαίου και εξασφαλίζει αυτοδυναμία για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ το exit poll που ανακοινώθηκε δίνει ποσοστά από 16,1% το χαμηλότερο έως 19,1% το υψηλότερο, επίδοση χαμηλότερη από αυτή των εκλογών του Μαίου.

Το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ εμφανίζεται στο exit poll των δημοσκοπικών εταιρειών να συγκεντρώνει ποσοστά από 10% έως 13% και το ΚΚΕ από 7,2% έως 9,2%.

Εντός Βουλής εμφανίζονται σύμφωνα με το exit poll και οι Σπαρτιάτες που καταγράφονται σε ποσοστό από 4% έως 6%.

Αντίθετα σε θρίλερ για είσοδο στη Βουλή αναμένεται να εξελιχθεί η βραδιά για τη Νίκη και την Ελληνική Λύση που συγκεντρώνουν ποσοστό από 2,3% έως 4,3% αλλά και για Πλεύση Ελευθερίας και ΜεΡΑ25 που καταγράφονται σε ένα εύρος από 2% έως 4%.

Σημειώνεται ότι στις 20:30 αναμένεται η πρώτη εκτίμηση για το αποτέλεσμα από το υπουργείο Εσωτερικών βάσει των πραγματικών δεδομένων.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα