Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ε Ελλάδα

Σε απεργιακό μπλακ άουτ η χώρα

Σε απεργιακό μπλακ άουτ η χώρα την Τετάρτη κατά της νέας συμφωνίας με τους δανειστές, οι όροι της οποίας θα συζητούνται στη Βουλή και θα τεθούν σε ψηφοφορία την Πέμπτη. 

 

Τα συνδικάτα καλούν σε συμμετοχή στην 24ωρη γενική απεργία και σε συλλαλητήριο στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Sτον Πολύγυρο το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο διοργανώνει συλλαλητήριο.

Η ΓΣΕΕ κάνει λόγο για την "μητέρα των μαχών" κατά των νέων μέτρων, τονίζει ότι ο αγώνας είναι μονόδρομος, για να μπει οριστικό τέλος στις παλιές και νέες μνημονιακές πολιτικές που κατέστρεψαν κοινωνία και οικονομία.

 

Η ΑΔΕΔΥ τονίζει πως "τα  μέτρα που προωθούνται, στο χώρο του Δημοσίου, είναι πλήρως ευθυγραμμισμένα με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές περί συρρίκνωσης του Δημοσίου".

Συμμετοχή στην απεργία έχει δηλώσει η ΠΟΕΔΗΝ (εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία) και η ΟΕΝΓΕ (νοσοκομειακοί γιατροί), οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς, οι εργαζόμενοι στα λιμάνια που θα απεργήσουν ως την Παρασκευή,  επιστημονικοί φορείς, αλλά και ιδιωτικοί υπάλληλοι και επαγγελματοβιοτέχνες.

 

Επίσης, στην απεργία συμμετέχουν οι πωλητές και οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών.


booked.net

 

Χαλκιδική, Πολύγυρος, Νέα Μουδανιά

Email: info@halkidikinews.gr


To halkidikinews.gr είναι το πρώτο ειδησεογραφικό site στο νομό Χαλκιδικής και καθημερινά, από τον Μάιο του 2006, σας μεταφέρει αξιόπιστα και εμπεριστατωμένα τις ειδήσεις στη Χαλκιδική.

 

Κοινωνικά Δίκτυα